HBO-studie: Wft-diploma’s en vrijstellingen

Een HBO-diploma biedt meer carrièremogelijkheden. Maar dat diploma halen kost ook tijd en geld. Ziet u daar tegenop? Met een geldig Wft-diploma kunt u misschien tijd besparen en de kosten drukken. We leggen het u uit.
 
Als u een geldig Wft-diploma heeft, en ook aan uw Wft-PE-verplichtingen heeft voldaan, dan kunt u vrijstelling krijgen binnen een aantal HBO-opleidingen. NIBE-SVV en de examencommissie beoordelen per geval of aan de vereisten is voldaan. Met een vrijstelling bespaart u niet alleen tijd, u betaalt ook niet voor de onderdelen die u niet volgt. En dat scheelt geld.

Bachelor Financial Services Management

De HBO Bachelor Financial Services Management (FSM) is speciaal gericht op de financiële dienstverlening. Zowel voor de volledige opleiding als ook voor de 1-jarige deelprogramma’s zijn er vrijstellingen mogelijk op basis van uw Wft-diploma’s.

Bij een volledige HBO Bacheloropleiding

De HBO Bachelor FSM leidt op tot het officieel erkende Bachelorgetuigschrift HBO Bachelor Financial Services Management. Gemiddeld duurt de opleiding 3 jaar. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volgt u meerdere modules.

  • In fase 1 volgt u 6 modules, waaronder de module Klantgericht handelen binnen de financiële dienstverlening. Heeft u een geldig diploma Wft-Basis, dan kunt u in aanmerking komen voor vrijstelling bij deze module.
  • In fase 2 volgt u 3 modules en een keuzeprogramma. Een van deze modules is Financiële Planning. Heeft u een geldig diploma Wft-Vermogen, dan is vrijstelling mogelijk voor deze module.
  • Fase 3 heeft 5 modules, waaronder module Particulier krediet. Vrijstelling voor deze module is mogelijk als u een geldig diploma Wft-Hypothecair krediet heeft (én, wanneer u een diploma behaald heeft vóór 1 april 2019, u ook een diploma Wft Consumptief krediet heeft).

In elke fase van de opleiding zijn er dus vrijstellingsmogelijkheden.

Minder belastende deelprogramma’s

Als u een volledige HBO Bachelor een te grote belasting vindt, dan kunt u ook deelprogramma’s van een jaar volgen. Na het afronden van een van deze deelprogramma’s kunt u alsnog doorstromen naar de HBO Bachelor FSM.
 
Ook bij de deelprogramma’s zijn vrijstellingen mogelijk.

  • HBO Bank- en Verzekeringswezen: bestaat uit 6 modules van de HBO Bachelor FSM, waaronder maar liefst 3 die vrijstelling opleveren:
    - Particulier krediet: vrijstelling bij een geldig diploma Wft-Hypothecair krediet (én, wanneer u een diploma behaald heeft vóór 1 april 2019, ook een diploma Wft Consumptief krediet).
    - Financiële planning: vrijstelling bij een geldig diploma Wft Vermogen.
    - Klantgericht handelen binnen de financiële dienstverlening: vrijstelling bij een geldig diploma Wft-Basis.

N.B. Bij dit deelprogramma kunt u dus met vrijstellingen het programma met de helft verkorten!

Gunstige financiering

Betaalt u de studie zelf? Vanwege de officiële erkenning van onze businesspartner NCOI kunt u uw opleidingskosten grotendeels financieren met het door de overheid te verlenen levenlanglerenkrediet.

Meer informatie

Hebben we u met deze informatie kunnen overhalen om te starten met een HBO-opleiding? Of wilt u toch nog even overleggen met een van onze opleidingsadviseurs? Bel dan 035 - 7 506 155 of ga naar onze site en laat een terugbelverzoek achter.

Deel dit artikel

Wellicht ook interessant

Op Dinsdag, 3 Augustus, 2021, 08:36

Bereid je optimaal voor op je Wft-PE-examen

Op 1 april 2022 loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot deze datum hebt om je Wft-PE-examen(s) te behalen. In een poll op onze LinkedIn-pagina vroegen we wanneer onze studenten van plan zijn dit examen te gaan doen. We zijn blij om te zien dat 59% al gecertificeerd is en 22% van plan is om tijdens de zomerperiode examen te doen. Dat is verstandig, want wie tot het laatste moment wacht kan zijn of haar adviesbevoegdheid kwijtraken. Ben je nog niet gecertificeerd? Dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je optimaal voor te bereiden op het examen.

Lees verder

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.