Uitstel van de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening (Wki)

Veranderingen op komst

De invoering van de Wki, gepland voor 1 januari 2024, is uitgesteld tot minimaal maart 2024. Deze wet gaat strikte eisen stellen aan incassodienstverleners en bedrijven in dit vakgebied en vereist dat hun medewerkers vakkennis aantonen. Het uitstel biedt meer voorbereidingstijd voor de sector.

Stichting NowID en opleider NIBE-SVV, die samen de gloednieuwe e-learning Wki Incasso Basis hebben gelanceerd, hebben begrip voor dit besluit. De Wki heeft tot doel de kwaliteit van incassodienstverleners te waarborgen en vereist specifieke kennis en vaardigheden van medewerkers in dit vakgebied.

Bereid je nu al voor

De e-learning Wki Incasso Basis, ontwikkeld door NowID en NIBE-SVV, is waardevol voor iedereen die in incassodienstverlening of debiteurenbeheer werkt en zich alvast wil voorbereiden. De e-learning biedt inzicht in wetgeving, best practices en richtlijnen. Met het behalen van het certificaat Wki Incasso Basis ben je klaar voor de toekomstige veranderingen.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over de Wki

Wil je geen ontwikkelingen over de Wki en de nieuwe ingangsdatum missen? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief en/of LinkedIn van NIBE-SVV. Of volg Stichting NowID.

Meer informatie over Wki Incasso Basis

Wil je meer weten over de inhoud en opbouw van de e-learning Wki Incasso Basis? Lees verder op de opleidingspagina.

Over Stichting NowID

Opgericht door professionele incassodienstverleners en juridisch experts. NowID biedt oplossingen waarmee incassodienstverleners hun bedrijf blijvend verbeteren en helpt compliant te zijn met de Wki. De stichting assisteert bij inschrijving in registers, optimalisatie van bedrijfsprocessen en klachtregistratie en -afhandeling. Daarnaast biedt de organisatie scholing aan. Zo helpt NowID incassodienstverleners om aan de vereiste vakbekwaamheidseisen te voldoen. NowID is gevestigd in Rotterdam en heeft geen winstoogmerk.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!