Gelanceerd: gloednieuwe e-learning Wki Incasso Basis

Stichting Nederlandse Orde van Wettelijke Incassodienstverleners (NowID) en NIBE-SVV, opleider voor financieel dienstverleners, zijn binnen hun eigen vakgebied altijd op zoek naar verbetering en kennisverbreding. Beide organisaties vonden elkaar en brachten de opleiding Wki Incasso Basis tot stand. Inschrijven voor deze gloednieuwe e-learning kan sinds begin juni.

Verplicht voor medewerkers van incassodienstverleners

Op 1 januari 2024 treedt de Wet kwaliteit incassodienstverlening (Wki) in werking. Incassobureaus en bedrijven die diensten aanbieden in dit vakgebied dienen zich volgens de Wki te registeren. Dat kan alleen zij voldoen aan de gestelde vakbekwaamheidseisen. Iedereen die in incassodienstverlening of debiteurenbeheer werkt, dient de vakkennis aantoonbaar op orde te hebben.

‘Het zijn spannende tijden! De kwaliteit van incassodienstverleners wordt strakker bewaakt en hieraan worden duidelijke richtlijnen en eisen gesteld. Wat zijn wij enthousiast om samen met NIBE-SVV een opleiding te kunnen aanbieden die hier helemaal op aansluit. Het is geweldig om te ervaren hoe flexibel, prettig en kennisgedreven de e-learning werkt.’ Gert Poot, Voorzitter NowID

Deze kennis doe je op

Je leert over relevante wet- en regelgeving. Uiteraard krijg je voorbeelden over hoe het wel en juist niet moet in de praktijk. Verder doe je kennis op over hoe toezichthouders kijken of incassobureaus zich aan de wet houden. Na afloop weet je ook hoe je een vordering opbouwt en correct specificeert. Daarnaast ken je de verplichtingen voor het voeren van een deugdelijke administratie. En tot slot weet je ook alles van de klachten- en geschillenregeling.

Voldoende resultaat = certificaat

Is de Wki per 1 januari 2024 van toepassing op jouw werk? Schrijf je nu in en haal het certificaat Wki Incasso Basis. De prijs van deze kwalitatieve e-learning is € 425,-. NowID geeft haar leden overigens € 100,- korting op vertoon van het behaalde certificaat. Je doorloopt Wki Incasso Basis in circa 40 uur. Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Uiteraard is er altijd een docent dichtbij om eventuele vragen te beantwoorden.

Alle details overzichtelijk op een rij

Wil je meer weten over de inhoud en opbouw van Wki Incasso Basis? Lees verder op de opleidingspagina.

‘Doorloop je de e-learning Wki Incasso Basis, dan leer je exact wat het incassovak inhoudt, wat er wettelijk bepaald is en wat er van je verwacht wordt.’ Aart Verrips, programmamanager bij NIBE-SVV

Contact voor incompanyoplossingen

Ben je L&D-verantwoordelijk en overweeg je deze opleiding voor een groep collega’s? Vraag in dit geval naar onze incompany- en maatwerkmogelijkheden.

Over Stichting NowID

Opgericht door professionele incassodienstverleners en juridisch experts. NowID biedt oplossingen waarmee incassobureaus hun bedrijf blijvend verbeteren en helpt compliant te zijn met de Wki. De stichting assisteert bij inschrijving in registers, optimalisatie van bedrijfsprocessen en klachtregistratie en -afhandeling. Daarnaast biedt de organisatie scholing aan. Zo helpt NowID incassobureaus om aan de vereiste vakbekwaamheidseisen te voldoen. NowID is gevestigd in Rotterdam en heeft geen winstoogmerk.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!