9 redenen om een opleiding te volgen naast je werk

Tijdens de welverdiende zomervakantie heb je vast inspiratie opgedaan over wat je echt wilt en waar je gelukkig van wordt als financieel dienstverlener. Stel je eens voor dat die ideeën werkelijkheid worden. Voelt goed? Volg de opleiding van jouw keuze en profiteer van onderstaande 9 voordelen.

1. Vergroot je toegevoegde waarde

De financiële sector is dynamisch en veeleisend. Een gerichte opleiding of training geeft je de kans om diepgaande en actuele kennis op te doen die je direct toepast in het dagelijks werk. Dit maakt jou effectiever en waardevoller. Jij wordt de persoon op wie men vertrouwt.

2. Geeft je grip op je werkgeluk

De vakantie gaf je de rust om na te gaan wat echt belangrijk voor je is. Specialiseer je in de richting waar jouw hart ligt en waar je energie van krijgt. Een opleiding biedt je de mogelijkheid om jouw werkgeluk te vergroten. Pak jij die kans?

3. Brengt je dichter bij jouw ambities

Heb jij deze zomer gedroomd van grotere doelen? Een opleiding of training vormt de sleutel om die wens te realiseren en de loopbaan te creëren waar jij naar verlangt. Maak je toekomstplannen concreet. Ga ervoor en geniet.

4. Verbreedt je horizon

Een opleiding opent deuren naar nieuwe kansen die voorheen buiten je bereik leken te liggen. Het kan de sleutel zijn tot een promotie, meer verantwoordelijkheid en een overstap naar de functie van je dromen. Een vakopleiding bewijst jouw toewijding en bekwaamheid, en dat wordt zeker opgemerkt.

5. Vergroot je zelfvertrouwen

Door aan je kennis en vaardigheden te werken, krijg je meer erkenning. Het effect hiervan is dat je zelfvertrouwen groeit. Dit is een van de belangrijkste dingen om vooruit te komen in het leven en gelukkig te zijn.

6. Boost je persoonlijke groei

Een gerenommeerde opleiding biedt je niet alleen kennis. Het is ook een kans om te groeien als persoon. Je verlegt je grenzen en ontdekt wat je echt kunt bereiken. Daardoor breng je jouw persoonlijke doelen en carrière dicht bij elkaar.

7. Verbetert je besluitvaardigheid

Een solide opleiding verbetert je analytisch vermogen, kritisch denken en probleemoplossende capaciteiten waardoor je doortastender optreedt. Hoe beter je in staat bent om lastige beslissingen te nemen, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt.

8. Vergroot je netwerk

Je komt in contact met gelijkgestemde vakgenoten en docenten. Mensen die dezelfde passie hebben als jij. De waardevolle connecties die je tijdens jouw opleiding opdoet, leiden in de toekomst vaak tot nieuwe kansen.

9. Geeft je voldoening

Een functie die past bij jouw ambities en waarden, geeft voldoening. Dat intense gevoel hebben we nodig om een gelukkig leven te leiden. Met de nieuwe vaardigheden en inzichten die je leert, draag je bij aan de financiële sector op manieren die betekenisvol zijn voor jou.

Denk je nu: klinkt goed en logisch, maar...

Hoe betaal ik die opleiding of waar vind ik de tijd om te studeren. Jouw twijfels zijn terecht. Een studie vraagt een investering en kost tijd. Maar die punten zijn op te lossen. Vraag bij je werkgever bijvoorbeeld of een studieregeling of studieverlof mogelijk is. Maak een solide plan en stel prioriteiten.

Investeren in jezelf maakt je rijk

Je spendeert veel tijd op het werk. Dan kun je maar beter zorgen dat je daar blij van wordt. Vind jij jouw geluk belangrijk, investeer dan in jezelf. De waarde van een vakopleiding is blijvend: je profiteert er je leven lang van.

Als zij het kunnen, dan lukt het jou ook

Ieder jaar kiezen ruim 17.500 financiële dienstverleners voor een opleiding van NIBE-SVV. Wil jij net als zij jouw dromen waarmaken? Pak ook de regie over jouw toekomst. Training of vakopleiding. E-learning, virtual classroom of klassikaal. Dag, avond of weekend. Het kan allemaal.

Kies jouw favoriete opleiding of Start de keuzehulp.

Ontdek de populairste vakopleidingen

Deze 3 opleidingen hebben de voorkeur van jouw vakgenoten:

Nieuwe en vernieuwde financiële opleidingen

De afgelopen 3 maanden gelanceerd of in een nieuwe jas gestoken:

Tip: van gedachten wisselen met een studieadviseur

Loop je rond met een vraag? Een van onze studieadviseurs geeft je graag advies. Of je dat overneemt, is uiteraard volledig aan jou. Bel 035 – 7 506 155, stuur een WhatsApp naar 06 – 82 65 86 44 of gebruik het contactformulier.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!