De voordelen van werken bij een bank

Net klaar met studeren? Of oriënteer je je op een andere functie? Start je carrière in het bankwezen en maak het verschil voor duizenden klanten! Werken bij een bank heeft vele voordelen. Eén van die voordelen is dat de arbeidsvoorwaarden bovengemiddeld zijn. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan snel verder.

Aan welke functies kun je denken als starter in het bankwezen?

Het bankwezen is enorm. Daarom kun je heel veel verschillende kanten op. Denk aan startersfuncties zoals: adviseur particulier, adviseur zakelijk, financieel adviseur, hypotheekadviseur, klantenservice medewerker, medewerker bewindvoering of financieel coach. Daarnaast is klantonderzoek actueler dan ooit. Dit is belangrijk omdat je ermee kunt controleren of klanten hun bankrekening niet gebruiken voor criminele activiteiten, zoals witwassen of terrorismefinanciering. Als je dit interessant vindt, dan kun je denken aan een (junior)functie als CDD-analist of KYC-analist.

Alle voordelen van werken bij een bank op een rij

Misschien denk je er na het afronden van je studie niet direct aan om te werken bij een bank. Toch is het bankwezen een populaire werkplek. Waarom je carrière starten bij een bank? Wij zetten de voordelen voor je op een rij:

  • Bijna iedereen in Nederland is klant van een bank. Werken bij een bank is het verschil maken voor duizenden klanten!
  • Profiteer van volop carrièrekansen. Omdat het bankwezen zo breed is, zijn er altijd wel mogelijkheden om door te stromen binnen deze sector.
  • De mogelijkheden om jezelf te (blijven) ontwikkelen zijn legio. Er is bijna geen werkveld zo dynamisch als het bankwezen. Waar je vroeger nog naar een bank toeging om geld over te maken, gaat dit tegenwoordig allemaal digitaal. Innovaties volgen elkaar razendsnel op. Hierdoor staat jouw functie bij een bank nooit stil en beweeg je makkelijk mee.
  • Veel ruimte voor ontwikkeling. Als je werkt bij een bank heb je te maken met alsmaar veranderende wet- en regelgeving. Actuele kennis is noodzakelijk. Het bijhouden van je kennis wordt bij banken dan ook als heel belangrijk gezien.
  • Je profiteert van bovengemiddelde arbeidsvoorwaarden. Denk aan een bovengemiddeld salaris en andere gunstige regelingen, zoals volledige reisvergoeding en thuiswerkmogelijkheden. Zoek maar eens op ‘startersfunctie bank’, dan zie je het zelf.
  • In de bankwereld is de 36-urige werkweek een fulltime werkweek. Soms krijg je zelfs de mogelijkheid om die uren over 4 dagen te verdelen.
  • Je studeert vaak op kosten van je werkgever. Om in een adviesfunctie bij een bank te mogen werken zijn Wft-diploma’s meestal een must. Bijna altijd krijg je de mogelijkheid om deze diploma’s te halen op kosten van je werkgever.
  • Je leert niet alleen om financiële adviezen te geven aan je klanten, je kunt er ook persoonlijk je voordeel mee doen. Toch mooi meegenomen om te werken in een branche waar iedereen mee te maken heeft.
  • Internationale kansen: banken zitten verspreid over de hele wereld. Als je ambities hebt om in het buitenland te werken, biedt het bankwezen je een groot netwerk.
  • Banken gaan snel mee in HR-trends. Denk aan thema’s zoals hybride werken, duurzaamheid en inclusiviteit. Bijvoorbeeld na de coronapandemie was de bank een van de eerste werkplekken waar hybride werken de standaard werd.

Grootste aanbod inleidende bankopleidingen

Je hebt besloten dat je graag bij een bank wilt werken, en dan? Bij NIBE-SVV kies je uit het grootste aanbod inleidende bankopleidingen. Al jaren dé standaard voor nieuwe medewerkers in het bankbedrijf. De opleidingen zijn geschikt voor iedereen die basiskennis wil opdoen van het bancaire vakgebied. En een diploma van NIBE-SVV hoef je nooit uit te leggen! Bekijk de inleidende bankopleidingen waarmee je je carrière in het bankwezen start.

Studeren via je werkgever

Overweeg je om te solliciteren op een startersfunctie bij een bank, dan is het lang niet altijd nodig om al een diploma op zak te hebben. Vaak kun je onze opleidingen via je werkgever volgen. De inleidende bankopleidingen zoals Algemene Opleiding Bankbedrijf (AOB) of Inleiding Bankbedrijf kunnen je een goed beeld geven van werken in het bankwezen. Ideaal dus voor als je nog niet zeker weet of werken bij een bank iets voor jou is.

Volop ontwikkelingsmogelijkheden

De inleidende opleidingen zijn ook een uitstekende voorbereiding op een leergang. Binnen het bankwezen kun je 3 complete leergangen volgen, namelijk:

Behoefte aan opleidingsadvies?

Wil je graag meer weten over de bancaire opleidingen? Onze opleidingsadviseurs staan met plezier voor je klaar. Je kunt ze elke werkdag telefonisch bereiken via 035 – 7 506 155 of stuur simpelweg een Whatsappje naar 06 - 82 65 86 44.

Deel dit artikel
Wellicht ook interessant
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!