Ontwikkel je kennis over schadeverzekeringen

Ben je schadebehandelaar of acceptant? Of wil je aan de slag in dit vakgebied? Dan biedt de arbeidsmarkt mooie kansen. Mede als gevolg van de toenemende vergrijzing zijn gespecialiseerde acceptanten en schadebehandelaars namelijk schaars. Daarom doe je er goed aan om je kennis van het aansprakelijkheidsrecht, het bewijsrecht en verzekeringstechniek op peil te houden. Daar helpt NIBE-SVV je graag bij. Dat doen we niet alleen met onze opleidingen, maar ook met relevante informatie in de vorm van een whitepaper, webinar en open avond.

Relevante opleidingen op het gebied van schadeverzekeringen

Wil je je verder ontwikkelen op het gebied van schadeverzekeringen? Dan ben je bij NIBE-SVV aan het juiste adres. Wij bieden een breed aanbod aan opleidingen voor zowel de beginnend financieel dienstverlener als de ervaren vakspecialist. Hieronder lichten we een aantal van onze opleidingen op het gebied van schade en schadeverzekeringen voor je uit. Een compleet overzicht vind je hier.

Assurantie A

Het kunnen analyseren van complexe risico’s en daarvoor passende verzekeringsoplossingen aanbieden, vraagt om meer dan algemene kennis van het verzekeringsvak. Met de Assurantie A-opleidingen van NIBE-SVV ontwikkel je de vaktechnische kennis die nodig is om als vakspecialist een gedegen gesprekpartner te zijn van je klanten en verzekeraars. Je kunt de volledige opleiding in één keer volgen, maar het is ook mogelijk om losse modules te volgen. Zo zijn onderstaande modules zeer relevant voor wie zich bezighoudt met schadeverzekeringen.

Assurantie A: Varia
In de module Assurantie A: Varia komen de belangrijkste regelingen en producten aan bod op het gebied van technische, aansprakelijkheids-, motorrijtuig- en overige variaverzekeringen.

Assurantie A: Algemeen
In de module Assurantie A: Algemeen wordt het verzekeringsrecht diepgaand behandeld. Dit is essentiële kennis, die de basis vormt van alle verzekeringsovereenkomsten, van welke aard dan ook. Daarnaast verdiep je je in de Wet op het financieel toezicht en de effecten daarvan voor bemiddelaars, adviseurs en gevolmachtigd agenten. Ook premiegrondslagen en het herverzekeringsbedrijf komen aan bod.

Assurantie A: Brand
In de module Assurantie A: Brand komen alle belangrijke producten en regelingen op brandverzekeringsgebied aan de orde. Je ontwikkelt gedegen kennis en diepere inzichten met betrekking tot de brandverzekeringsmarkt, beurs- en maatschappijvoorwaarden, schaderegeling en diverse andere producten op brandverzekeringsgebied.

Assurantie A: Transport
In de module Assurantie A: Transport verdiep je je in verzekeringsmogelijkheden op transportgebied. Denk hierbij aan de verschillende gevaarobjecten, het vervoersrecht en de toepasselijke wetgeving. 

Goed om te weten
Heb je al eerder een of meerdere certificaten behaald voor losse Assurantie A-modules? Dan kun je deze inbrengen als vrijstelling voor de gehele opleiding. Wil je persoonlijk advies over het inbrengen van je certificaat als vrijstelling? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

Opleidingen Schadebehandelaar/Acceptant

In onze opleidingen Schadebehandelaar/Acceptant doe je brede vakkennis op. Je raakt onder meer thuis in het beoordelen van verzekeringsaanvragen, het uitbrengen van offertes en het opstellen van een verzekeringspolis. Maar ook in het behandelen van uit de verzekeringsovereenkomsten voortvloeiende schadegevallen en het beoordelen of de schade onder de verzekeringsdekking valt. Je kunt je daarbij specialiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een branchediploma halen voor de volgende vakgebieden:

Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen
Deze leergang van NIBE-SVV bereidt je uitstekend voor op de functie van schadebehandelaar en/of acceptant voor brandverzekeringen. De 3 modules behandelen alle aspecten van de brandverzekering, de behandeling van schades en bijkomende aspecten. Zo leer je onder meer risico’s te analyseren en te adviseren omtrent preventieve maatregelen.

Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Motorrijtuigverzekeringen
Wil je je verdiepen in schadebehandeling of acceptatie van motorrijtuigverzekeringen? Met deze leergang ontwikkel je je kennis en vaardigheden om het vak goed uit te oefenen. In 3 losse modules worden alle onderwerpen behandeld die nodig zijn voor de functie van schadebehandelaar of acceptant motorrijtuigverzekeringen.

Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Transportverzekeringen
Deze leergang bereidt je uitstekend voor op de functie van schadebehandelaar en acceptant voor transportverzekeringen. Je komt alles te weten over de aspecten van transportverzekeringen, de behandeling van schades en bijkomende aspecten. De begrippen worden aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek behandeld, waardoor je leert hoe je ze kunt toepassen in je werk.

Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Aansprakelijkheidsverzekeringen
Tijdens deze leergang ontwikkel je je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag, passend bij je rol als schadebehandelaar en acceptant aansprakelijkheidsverzekeringen. Je leert de belangrijkste aspecten van aansprakelijkheidsverzekeringen en het gehele proces van acceptatie tot en met schadebehandeling. Zo ontwikkel je de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de behandeling van aansprakelijkheidsschadedossiers van A tot Z.

Heb je vragen? Neem contact met ons op

Wil je meer weten over onze opleidingen over schadeverzekeringen? Bezoek dan onze open avond in december. Hier heb je alle gelegenheid om je vragen te stellen in een persoonlijk gesprek. Heb je een andere vraag? Dan helpen onze opleidingsadviseurs je graag. Bel 035 – 7 506 155 of vul ons contactformulier in.

Opleidingen Assurantie A

Bij NIBE-SVV ben je niet alleen aan het juiste adres voor complete Assurantie A-opleidingen, maar ook voor losse modules.

Bekijk het aanbod

Opleidingen Schadebehandelaar /Acceptant

Ontdek het brede aanbod van NIBE-SVV aan vakopleidingen en trainingen voor de schadebehandelaar en/of acceptant.

Bekijk het aanbod

Webinar Schade

In het kader van de 900ste Beursbengel blikken we op 7 december 2020 terug op bijzondere schadegevallen tijdens een interactief webinar.

Aanmelden webinar

Whitepaper Schade

Benieuwd wat NIBE-SVV in de praktijk voor je organisatie kan betekenen? Download dan ons gratis whitepaper.
 
Whitepaper aanvragen

Open avond

Wil je meer weten over onze opleidingen? Meld je dan aan voor onze open avond op 14 december 2020. Ontdek alles over studeren bij NIBE-SVV en volg een proefles.

Meld je aan

Be relevant, keep the change

Hulp bij keuze Wft-PE Examen

Welk Wft-PE examen jij moet halen check je via onze tool

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.