Examen Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Zakelijk

Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Zakelijk (Examen)

Examenvorm

Verschillende vormen van meerkeuzevragen

Examenduur

60 minuten

Aantal vragen

24 (33 punten)

Slaaggrens

22,44 punten

Vanaf

€ 129,-

Vakgebieden

Examens WFT-PE

Examenvarianten

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen


In dit examen komen de meest recente veranderingen op het gebied van met name wet- en regelgeving aan bod. Dit examen hoort bij de opleiding Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Zakelijk.

Vorm

Het PE-examen is opgebouwd uit twee onderdelen:
- het onderdeel kennis en begrip
- het onderdeel vaardigheden en competenties
 
In het PE-examen wordt gebruikgemaakt van verschillende vraagvormen. Naast meerkeuzevragen worden ook multiple select vragen, numerieke vragen, meervoudige keuzelijstvragen, meervoudige invulvragen en rangschikvragen gebruikt.
 
In het eerste deel van het PE-examen worden de kennis en het begrip van de ontwikkelingen getoetst. De vragen en de antwoorden in dit deel van het examen zijn kort. Met een kennis- of begripsvraag kan maximaal één punt worden behaald.
 
In het tweede deel van het examen wordt het toepassen getoetst van de nieuwe ontwikkelingen in de adviespraktijk of het oplossen van problemen, de wijze van communiceren en het verzamelen of het beoordelen van informatie over een ontwikkeling. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd een berekening te maken, vragen te stellen of een advies op te stellen dat betrekking heeft op een van de genoemde ontwikkelingen. Deze vaardigheden- en competentievragen bestaan uit een aantal caseteksten over een klantsituatie met elk een of twee vragen. Per VC-vraag kunnen maximaal twee punten worden behaald.
 
Binnen het examen is de verhouding:
- Kennis/begripsvragen: 15 vragen
- Vaardigheid/competentievragen: 9 vragen
- Totaal: 24 vragen

Diploma

Sluit je je examen met een voldoende af, dan ontvang je een certificaat en blijft je officiële Wft-diploma ‘Adviseur Schadeverzekering Zakelijk’ geldig tot het einde van de volgende Wft-PE-periode: 1 april 2025.

Examenvarianten

Examen Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Zakelijk

Startprijs: € 129,-

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.