Examen Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Particulier

Houd uw Wft-diploma actueel met dit PE-programma


Examenvorm

verschillende soorten vragen

Examenduur

60 minuten

Aantal vragen

22 (29 punten)

Slaaggrens

68% van maximaal te behalen punten

Vanaf

€ 129,00


Dit examen is gericht op de verschillen tussen het ‘huidige’ en het ‘oude’ vakbekwaamheidsbouwwerk. Het toetst de actuele kennis van de ­kandidaat en de competenties, vaardigheden en professioneel gedrag. Dit ­examen hoort bij de opleiding Wft-PE Adviseur Schadeverzekering ­Particulier.

Vorm

Het examen bestaat uit verschillende vormen van meerkeuzevragen. Hiermee worden zowel uw kennis en begrip als de toepassing van vaardig­heden, competenties en professioneel gedrag getoetst. Het examen is digitaal, wat erg prettig is, want dit garandeert flexibiliteit voor u. Er wordt gebruikgemaakt van onderstaande examenvormen:

  • Uw kennis en begrip worden met K/B-vragen getoetst. De K/B-vragen toetsen theoretische kennis, feitenkennis en inzicht in informatie en de bijbehorende antwoorden zijn relatief kort. Er kan met deze vragen maximaal 1 punt worden behaald.
  • Uw vaardigheden en competenties worden met een ander type meerkeuzevragen getoetst; V/C-vragen. De V/C-vragen toetsen bijvoorbeeld het toepassen van kennis, het oplossen van problemen, de wijze van communiceren en het verzamelen of het beoordelen van informatie. Dit onderdeel bestaat uit een aantal cases waarin een klantsituatie wordt geschetst. Over elke case worden een of meerdere vragen gesteld. Per V/C-vraag kunnen maximaal 2 punten worden behaald.


Binnen het examen is de verhouding:

  • Kennis/begripvragen: 15 vragen
  • Vaardigheid/competentievragen: 7 vragen
  • Totaal: 22 vragen

Oefenen helpt

Het CDFD heeft een aantal voorbeeldvragen opgesteld om u een indruk te geven van de vragen die u op het examen kunt verwachten. In het les­materiaal van de opleiding Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Particulier vindt u ook oefenmateriaal en -vragen.

Kosten

Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Particulier
Startprijs: € 129,-

Examenvarianten
Wft-PE Adviseur Schadeverzekering Particulier Startprijs: € 129,00 Inschrijven

Kies de locatie en datum van uw voorkeur, zodat u de beschikbaarheid van het examen kunt bekijken. Wilt u zich vervolgens inschrijven? Klik dan op de knop 'Direct inschrijven'.Starttijd Eindtijd
Open Dicht

Onze website maakt gebruik van cookies.