ESMA-actualiteiten – Sancties

Het laatste nieuws over de sancties tegen Rusland

De Europese Unie heeft de afgelopen periode verschillende sancties opgelegd en aangekondigd tegen Rusland. Volg hier het laatste nieuws over de sancties en de doorwerking op de financiële sector, het betalingsverkeer en de economie. Dit artikel wordt aangevuld. Lees verder.

Wat verwacht DNB dat instellingen doen als ze een sanctiehit hebben?

Welke verplichtingen heeft een financiële instelling om de Sanctiewet na te leven en wat moet je doen wanneer je een ‘hit’ hebt? Lees meer.

Eerste 7 Russische banken afgesloten van SWIFT

De Europese Unie (EU) heeft als sanctie voor het binnenvallen van Oekraïne een aantal Russische banken afgesloten van het internationale betaalsysteem SWIFT. Wat is SWIFT en hoe werkt het? Lees meer.

Be relevant, keep the change

Schrijf je in voor de Nieuwsbreak

Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Ontwikkel jezelf met STAP

Met deze subsidieregeling van de overheid volg je opleidingen tot €1.000,- kosteloos óf krijg je €1.000,- korting. Voor welke opleiding vraag jij STAP-subsidie aan?