ESMA Essentials – Thema integriteit

Heeft groepsdruk invloed op uw integriteit? Lees er meer over in het artikel van Integriteit expert Caroline Schoone. En De Nederlandsche Bank heeft enkele aandachtspunten t.a.v. de SIRA en de compliance- en auditfunctie gepubliceerd. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar het integriteitsbeleid van een aantal trustkantoren. 

Heeft groepsdruk invloed op uw integriteit? 

In dit artikel bespreekt Integriteit expert Caroline Schoone de relatie tussen het nemen van eigen verantwoordelijkheid en de invloed van een bedrijfscultuur op een beslissing. Welke invloeden heeft dit en hoe gaat de rechtspraak en wetenschap hiermee om? Lees meer.

Integriteitsbeleid van trustkantoren: aandachtspunten DNB

In 2020 is DNB een onderzoek gestart naar het integriteitsbeleid van een aantal trustkantoren om een beter beeld te krijgen van de waarborgen die de onderzochte trustkantoren hanteren voor een integere en beheerste bedrijfsuitoefening. Hieruit volgen enkele aandachtspunten ten aanzien van de SIRA en de compliance- en auditfunctie. Lees meer.

Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!