Erkend Hypothecair Planner NVHP

Van Erkend Financieel Adviseur (EFA) naar Erkend Hypothecair Planner

Studiebelasting

120

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag en Zaterdag

Vanaf prijs

€ 917,00

Duur

4 maanden

Eerstvolgende startdatum

17-09-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u een erkend financieel adviseur of erkend hypotheekadviseur en wilt u graag doorgroeien naar erkend hypothecair planner? Volg dan deze unieke opleiding. Als enige in Nederland heeft NIBE-SVV in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP, een verkorte opleiding ontwikkeld die cursisten opleidt voor het examen Leergang Hypothecaire Planning, dat wordt afgenomen door exameninstituut Cito. Met het behalen van deze titel/registratie heeft u de mogelijkheid om een bredere doelgroep van duurzaam financieel advies te voorzien. Deze opleiding neemt u mee in de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vakgebied. Zo is er als gevolg van de snelle digitalisering een scherpe scheiding ontstaan tussen reguliere adviestrajecten en de meer complexe adviestrajecten. Na het volgen van deze opleiding weet u als werkgever of individueel adviseur hoe u deze complexere adviesdossiers het beste kunt behandelen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor adviseurs die geregistreerd staan bij de Stichting Erkend Hypotheekadviseur of in het Register Erkend Financieel Adviseur.

Doel en opzet

Het doel van deze opleiding op maat is dat u na het volgen van deze opleiding succesvol kunt deelnemen aan het examen Leergang Hypothecaire Planning, zoals dat wordt afgenomen door Cito. Daarna dient u binnen een jaar na dit examen een praktijkcase te maken en te presenteren. Dit tweede deel van het examen vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners. Na het behalen van deze beide examens mag u de beschermde titel Erkend Hypothecair Planner voeren.

De voorbereiding van de verschillende bijeenkomsten zal onder andere bestaan uit het gedegen doornemen van de syllabus Leergang Hypothecaire Planning, zoals die ontwikkeld is en wordt uitgegeven door de Stichting Certificering Erkend Hypothecair Planners.

De bijeenkomsten worden geleid door docenten met veel ervaring in het vakgebied. Zij zorgen voor een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding wordt er ook geoefend met examenvragen, zodat u goed bent voorbereid op het examen.

Vooropleiding

U heeft een beroepskwalificatie Hypothecair krediet en registratie in het SEH of EFA register. U dient via uw opleiding en werkervaring al te beschikken over een deel van de kennis en ervaring die voor een Erkend Hypothecair Planner is vereist. De deelnemers kunnen dan deelnemen aan het examen, zoals dat ook wordt afgenomen voor adviseurs die aan de volledige Leergang Hypothecaire Planning hebben deelgenomen.

Studiebelasting en duur

Deze verkorte opleiding bestaat uit 4 dagen, met een totale studiebelasting van ongeveer 100 uur. Let op: de ‘normale’ Leergang Hypothecaire Planning duurt 10 dagen en heeft een totale studiebelasting tussen de 200 en 300 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor dit programma nodig heeft.

Het studiemateriaal bestaat uit de syllabus Leergang Hypothecaire Planning. Deze is te bestellen via het secretariaat van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (info@hypothecairplanner.nl).

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Examen

Het examen is het examen Erkend Hypothecair Planner via Cito. U dient zich voor dit examen zelf aan te melden. De kosten betaalt u rechtstreeks aan de exameninstantie.

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Erkend Hypothecair Planner NVHP’ van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Erkend hypothecair planner

(8 dagdelen)

 • Sparen en beleggen
 • De directeur-grootaandeelhouder
 • Het huwelijksgoederen- en erfrecht
 • Consequenties van de juridische vormgeving van een relatie
 • Echtscheiding
 • Kennis en berekening toekomstig inkomen
 • Vaststellen van een nalatenschap
 • Berekenen erfbelasting
 • Berekenen schenkbelasting
 • Integraliteit van het advies
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  De opleiding volgt u in de klassikale variant. Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. In de bijeenkomsten wordt u getraind in het maken van examenvragen. De bijeenkomsten worden in een dagvariant aangeboden. De opleiding omvat 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

  Lesgeld
  € 699,-
  Arrangementen (Food & Beverage)
  € 100,-
  Locatiekosten
  € 118,-
  Totaalprijs (exclusief BTW)
  € 917,-

  Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Locatie- en arrangementskosten*

  Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

  Optioneel studieboek

  Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

  Reprorechten en hand-outs*

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Vrijstellingen en btw

  Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

  Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

  Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

  Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  *Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Vraag onze studiegids aan

  Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

  Buiten het klaslokaal

  Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.