Bedrijfsschadeverzekering

Onderdeel van Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen

Studiebelasting

6

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 1.174,00

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

20-04-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als een bedrijf getroffen wordt door bijvoorbeeld brand, heeft dit ook tot gevolg dat het bedrijf tot stilstand komt als er schade is aan de ruimte of inventaris. De omzet daalt terwijl de kosten doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering biedt dekking tegen dit risico en is dus erg belangrijk. Als je je bezighoudt met brandverzekeringen, is specialistische kennis op dit gebied onmisbaar. Tijdens deze opleiding Bedrijfsschadeverzekering doe je die kennis op. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 modules uit de complete leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen.

Vrijstellingen

Deze opleiding Bedrijfsschadeverzekering kun je inbrengen in de volledige leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen van NIBE-SVV.

Heb je voor alle modules van de leergang Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen een voldoende beoordeling behaald, dan kun je de ontvangen certificaten omwisselen voor het diploma Branchediploma Schadebehandelaar/Acceptant Brandverzekeringen van NIBE‑SVV.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor jou als (aankomend) acceptant of schadebehandelaar brand- en aanverwante verzekeringen, in het bijzonder bedrijfsschadeverzekeringen. In deze opleiding ontwikkel je specialistische kennis voor de dagelijkse praktijk. Je bent werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij, volmachtbedrijf of registermakelaar in assurantiën. Ook voor schade-experts die zich in de verzekeringstechnische aspecten van deze vakgebieden willen verdiepen, is de opleiding geschikt.

Doel en opzet

Doel van de opleiding Bedrijfsschadeverzekering is dat je kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die je nodig hebt om correct en efficiënt te handelen binnen het proces van acceptatie en schadebehandeling van bedrijfsschadeverzekeringen. Een eerste stap hierin neem je door je te verdiepen in het doel van de verzekering. Je leert meer over onder andere het verzekerbaar belang, het verzekerd bedrag, premie, voorwaarden en clausules. Ook bijzondere vormen van bedrijfsschadeverzekering komen aan bod. Je ervaren praktijkdocent besteedt ook aandacht aan het toepassen van je kennis. Zo ga je aan de slag met het proces van vaststellen en regelen van bedrijfsschade en koppel je theorie aan praktijk met voorbeelden en oefeningen.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De opleiding bouwt voort op kennis van brandverzekeringen, bijvoorbeeld zoals aangeboden in de Wft-module Schadeverzekering Zakelijk en in Assurantie A: Brand.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.