Welk Wft-PE-examen moet ik doen?

Op 31 maart loopt de huidige PE-periode af. Dat betekent dat je nog tot die datum de tijd hebt om je verplichte Wft-PE-examen te behalen. Bij NIBE-SVV vind je zowel Wft-PE-examens als de opleidingen die je hier op voorbereiden. Zo zorgen wij ervoor dat je aan de Wft-eisen kunt voldoen. Weet je niet goed welk Wft-PE-examen je moet doen? Dan helpen we je daar graag bij met onze handige Wft-PE-tool.

Waarom moet ik een Wft-PE-examen doen?

De financiële markten zijn continu in beweging. Daarom moet de wetgeving ook voortdurend aangepast worden. De Wet financieel toezicht (Wft) blijft actueel door een jaarlijkse wijzigingscyclus. Zo kan de overheid veranderingen of nieuwe regels overzichtelijk doorvoeren. Deze wijzigingen worden getoetst in de Wft-PE-examens. Met het behalen van je PE-examen toon je eenmaal per PE-periode aan dat je op de hoogte bent van de ontwikkelingen in je vakgebied. Zo zorg je dat je Wft-diploma geldig blijft en behoud je je adviesbevoegdheid.

Wanneer moet ik Wft-PE-examen doen?

Om je adviesbevoegdheid te behouden moet je het verplichte Wft-PE-examen behalen vóór het eind van de PE-periode. De huidige PE-periode loopt af op 31 maart 2025.

Welk Wft-PE-examen is voor mij verplicht?

Dat is afhankelijk van de Wft-diploma’s die je in je bezit hebt. Ontdek eenvoudig welke examens jij moet doen met behulp van onze handige Wft-PE-tool. Geef antwoord op een aantal eenvoudige vragen en zie direct welk Wft-PE-examen nodig is om de geldigheid van je Wft-diploma te behouden.
Naar de tool
Heb je vragen?
Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.
Schrijf je in voor de Nieuwsbreak
Ontvang maandelijks het laatste nieuws uit de financiële sector en van NIBE-SVV in je mailbox.
Incompany mogelijkheden

Wil je met je team, afdeling of organisatie je kennis en vaardigheden vergroten? Volg samen een training uit ons uitgebreide aanbod. Ook maatwerk mogelijk!