Opleiding Personenschade Zwaar Letsel: Overlijdensschade

Module uit de Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Bij overlijdensschade claimen nabestaanden onderhoudsschade bij de ­partij die verantwoordelijk is voor het overlijden. De omvang van de ­schade vaststellen is moeilijk en daarom specialistenwerk. Er spelen bovendien niet alleen juridische en financiële aspecten mee. Het is ook van groot belang dat u kunt omgaan met de emoties van de nabestaanden. In deze opleiding wordt aandacht besteed aan de inhoud van het vak en aan de competenties die ­onmisbaar zijn voor een behandelaar van deze emotionele en complexe soort schade. Hiermee wordt u specialist op het gebied van overlijdensschade. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 keuzemodules uit de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doelgroep

U bent schadebehandelaar, -regelaar of -expert. Of u werkt bij een ­belangenbehartiger of rechtsbijstandverzekeraar. U houdt zich bezig met de behandeling van overlijdens­schades of gaat dit doen.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan ­kennis zoals aangeboden in Wft-modules of de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leer­omgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om adequaat te handelen bij het verzamelen en beoordelen van alle relevante gegevens bij onderhoudsschade. U leert daarbij omgaan met de emoties van de nabestaanden, die verdriet hebben om het gemis van de overledene en geconfronteerd worden met financiële ­gevolgen. Uw ervaren praktijkdocent werkt met u aan de inhoud van dit vak­gebied en aan de competenties die u als behandelaar over­lijdensschade nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan inlevingsvermogen, doortastendheid en zelfvertrouwen.

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad ­Leergangen Letselschade.

Studiebelasting en duur

De opleiding bestaat uit 3 dagdelen. Het volgen van de bijeenkomsten, het door­nemen van 
de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per dagdeel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zaaksregie en dossierbeheer
  • Opstellen van behandelplannen
  • Aansturen overlijdensschadezaak
  • Communicatie nabestaanden
  • Lezen en beoordelen van berekeningen
  • Effecten van de bij de schadeberekening te hanteren uitgangspunten
  • Gevolgen aanbrengen van wijzigingen in bij schade­berekening te hanteren uitgangspunten
  • Onderhandelingsmarges

Bewijs van deelname

Heeft u actief deelgenomen aan de bijeenkomsten en al uw (thuis)opdrachten ingeleverd? Dan ontvangt u het bewijs van deelname ­‘Personenschade Zwaar Letsel: Overlijdensschade’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Overlijdensschade? Neem dan contact op via 020 - 7 606 908 of projectbureau@nibesvv.nl.

Deze training bestaat uit 1,5 dagen of 3 avonden. De bijeenkomsten zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur of 19.00 uur tot 22.00 uur.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Personenschade Zwaar Letsel: Overlijdensschade

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2019 Dag Dinsdag Utrecht
Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.
 

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.795,-
Studiemateriaal: € 125,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.795,-
Studiemateriaal: € 125,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren