Opleiding Personenschade Zwaar Letsel: Beroepsziekten

Module uit de Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Ook beroepsziekten vallen onder personenschade. Dit zijn ziekten of ­aandoeningen die direct te wijten zijn aan schadelijke factoren binnen werk of arbeidsmilieu. Van oudsher is er in Nederland weinig aandacht voor beroepsgerelateerde ziekten, zo geeft de WIA slechts beperkte mogelijkheden op een uitkering en de aansprakelijkheidsvraag is lastig te beantwoorden. Dit maakt letselschadebehandeling bij beroepsziekten complex, maar ook erg interessant. Met deze opleiding verdiept u zich in dit boeiende onderwerp en krijgt u inzicht in de mogelijkheden die er zijn. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 keuzemodules uit de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangen­behartigers, schadebehan­delaars of -regelaars. U bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. U wilt zich graag op een praktijkgerichte manier ­ontwikkelen op het vlak van letselschade­behandeling bij beroepsziekten.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan ­kennis zoals aangeboden in Wft-modules of de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u ­verzekerd van de meest actuele literatuur van veruit de hoogste kwaliteit.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om het proces van letselschadebehandeling bij beroepsziekten te doorgronden en succesvol te doorlopen. U leert veel over de juridische, medische en verzekeringsaspecten van dit soort personen­schade. Ook leert u zaken als rapporten beoordelen, oplossingsgericht strategie bepalen en behandelplannen opstellen. U krijgt les van docenten die al jaren werken binnen het gebied van zwaar letsel en beroepsziekten in het bijzonder. Zij hebben hierdoor veel praktijkervaring. Ook in uw huiswerkopdrachten en cases tijdens de les sluit de leerstof zo veel mogelijk aan op uw praktijk. Er wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van competenties als analyseren, oordeelvormen en scenariodenken.

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Studiebelasting en duur

De opleiding bestaat uit 4 dagdelen. Het volgen van de bijeenkomsten, het door­nemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per dagdeel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV. 

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Opstellen behandelplannen en beoordelen van ­rapporten
  • Definitieve en juiste strategie en oplossingsrichting bepalen
  • Juridische regelgeving en jurisprudentie over de ­zorgplicht van de werkgever ter voorkoming van beroepsziekten
  • Causaal verband bij beroepsziekten
  • Verjaring
  • Verzekeringsdekking
  • Medische aspecten bij beroepsziekten (asbest, OPS, RSI, PTTS, burn-out en werkgerelateerde chronische klachten)

Bewijs van deelname

Heeft u actief deelgenomen aan de opleiding en alle opdrachten ingeleverd? Dan ontvangt u het bewijs van deelname ‘Personenschade Zwaar Letsel: Beroepsziekten’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Beroepsziekten? Neem dan contact op via 020 - 7 606 908 of projectbureau@nibesvv.nl.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Personenschade Zwaar Letsel: Beroepsziekten gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.795,-
Studiemateriaal: € 125,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 1.795,-
Studiemateriaal: € 125,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.