Pensioenpraktijk

De opleiding om inzicht te krijgen in het pensioenstelsel in Nederland

Studiebelasting

75

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Vanaf prijs

€ 523,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

25-11-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De pensioenwereld is in beweging. De pensioenleeftijd staat ter discussie en de dekkingsgraad van vele pensioenfondsen is niet optimaal. In deze basisopleiding verwerft u actuele kennis over de hoofdlijnen van pensioenen en de eerste pijler pensioenvormen zoals AOW, Anw en de WIA. Daarnaast ontwikkelt u kennis over het boxenstelsel, pensioensystemen en pensioenfinanciering. De theorie past u direct toe in uw eigen praktijk.

Doelgroep

Deze pensioenopleiding is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers (collectief) pensioen bij pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en pensioenverzekeraars) en assurantiekantoren, frontofficemedewerkers die inhoudelijke vragen krijgen van pensioendeelnemers en werkgevers over (collectief) pensioen. De opleiding is ook heel geschikt voor personeelsfunctionarissen en leden van ondernemingsraden en medezeggenschapsraden die regelmatig met pensioenregelingen te maken hebben.

Vooropleiding

U heeft MBO-werk- en -denkniveau. U heeft basiskennis van de relevante facetten van levensverzekeringen.

De opleiding Pensioenpraktijk vormt een uitstekende basis voor de opleiding Wft Pensioenverzekeringen en kan gebruikt worden als opstap naar de opleiding Branchediploma Leven.

Doel en opzet

Tijdens de opleiding Pensioenpraktijk verdiept u zich in het begrippenkader en de systematiek van het pensioenstelsel. De stof is toegankelijk en is daardoor goed te volgen. U oefent veel met rekenvoorbeelden en met praktijkgerichte basiscases. Via onze online leeromgeving kunt u vragen stellen aan onze docenten die door hun ruime ervaring ideale sparringpartners zijn.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Optioneel studieboek

Bij een e-learningvariant ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoofdlijnen pensioenwereld
  • Eerste pijler (AOW, Anw en WIA)
  • Pensioenvormen, pensioensystemen en pensioen­financiering
  • Ontslag, echtscheiding, arbeidsongeschiktheid, overlijden
  • Offertes collectief pensioen
  • Aanvullingen eerste, tweede en derde pijler

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen. Sluit u dit met een voldoende af, dan ontvangt u het diploma ‘Pensioenpraktijk’.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Het digitale examen is onderdeel van de opleiding. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

  1. E-learning (syllabus optioneel). U kunt deze opleiding volgen in de e-learningvariant. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten. Het is mogelijk een geprinte syllabus te bestellen. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.
  2. Klassikaal (inclusief syllabus). Bij deze variant volgt u bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 3 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding omvat 6 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Inschrijven

Selecteer eerst de gewenste opleidingsvariant om u in te schrijven.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Pensioenpraktijk (klassikaal inclusief examenrecht)
€ 1.700,50
Pensioenpraktijk (e-learning inclusief examenrecht)
€ 523,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om je waarde voor je klant te behouden. Onze whitepapers helpen je om je kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.