Pensioenpraktijk

Dé opleiding om inzicht te krijgen in het pensioenstelsel in Nederland

Studiebelasting

12

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Zaterdag en Dag

Vanaf prijs

€ 550,00

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

01-12-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De pensioenwereld is in beweging. In deze basisopleiding verwerf je actuele kennis over de hoofdlijnen van pensioenen en over volksverzekeringen zoals AOW, Anw en de werknemersverzekering WIA. Daarnaast ontwikkel je kennis over het belastingstelsel (onder andere boxen), pensioensystemen en pensioenfinanciering. De theorie pas je direct toe in je eigen praktijk. Meld je daarom aan voor de interessante opleiding Pensioenpraktijk.

Doelgroep

Deze pensioenopleiding is bedoeld voor (nieuwe) medewerkers (collectief) pensioen bij pensioenuitvoerders (pensioenfondsen en pensioenverzekeraars) assurantiekantoren en pensioenadvieskantoren, frontofficemedewerkers en medewerkers van de klantenservice die inhoudelijke vragen krijgen van pensioendeelnemers en werkgevers over (collectief) pensioen. De opleiding is ook heel geschikt voor personeelsfunctionarissen (HRM) en leden van ondernemingsraden en medezeggenschapsraden die regelmatig met pensioenregelingen te maken hebben. Ook voor medewerkers bij accountantskantoren en bankmedewerkers is deze opleiding bijzonder geschikt.

Doel en opzet

In de opleiding Pensioenpraktijk zijn de meest actuele pensioenonderwerpen en belangrijke pensioenveranderingen verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan recente wetswijzigingen als de Wet temporisering verhoging AOW-leeftijd, de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) en wijzigingen in de berekening van de hoogte van de transitievergoeding.

Uiteraard nemen we je ook mee in het pensioenakkoord en de gevolgen hiervan voor individuele werknemers. Zo komen de nieuwe UPO-modellen aan bod en het wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding. Dit is dan ook de opstap naar de opleiding Wft Pensioen.

Vooropleiding

Je hebt MBO-werk- en -denkniveau. Je hebt basiskennis van de relevante facetten van (levens)verzekeringen.

De opleiding Pensioenpraktijk vormt een uitstekende basis voor de opleiding Wft Pensioenverzekeringen en kan ook gebruikt worden als opstap naar de opleiding Branchediploma Leven.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Open avond: Vakmanschap voor verzekeringsprofessionals

Vakmanschap is van groot belang voor jou als verzekeringsprofessional. Maar hoe ontwikkel jij je vakkennis? En wat kun je doen om je te specialiseren binnen je functie? Kom erachter tijdens onze digitale open avond op dinsdag 22 juni.