Opleiding Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

De opleiding Personenschade Zwaar Letsel leert u schade bij zwaar letsel optimaal te regelen en tegelijkertijd de maatschappelijke, financiële en persoonlijke schade van de benadeelde zo veel mogelijk te beperken. De inhoud van het programma is gericht op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de correcte behandeling en afhandeling van schadedossiers Personenschade Zwaar Letsel. Ook is er aandacht voor uw professionele gedrag en houding, waarbij steeds realistische situaties als uitgangspunt worden genomen. Deze praktijkgerichte insteek zorgt ervoor dat wat u leert direct toepasbaar is in uw werk. Zo wordt u door deze aantrekkelijke en complete opleiding op efficiënte wijze uitstekend voorbereid op de functie van schadebehandelaar Personenschade Zwaar Letsel. Deze leergang is ontwikkeld in samenwerking met de Adviesraad Leergangen Letselschade en is de standaard in de markt.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars en schaderegelaars bij aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraars, schaderegelings- of expertisebureaus, makelaars of tussenpersonen. U wilt integrale kennis en vaardigheden ontwikkelen om benadeelden zo veel mogelijk te beschermen door zowel de persoonlijke en maatschappelijke schade die gepaard gaat met zwaar letsel te beperken als het schadegeval zo goed mogelijk te regelen.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening, bijvoorbeeld zoals aangeboden in Wft-modules, de opleiding Personenschade Algemeen en de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Ontwikkeld in samenwerking met Adviesraad Leergangen Letselschade

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade. In deze Raad hebben vertegenwoordigers van alle belangrijke marktpartijen zitting, zoals Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE), aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekeraars, De Letselschade Raad, OSR Juridische Opleidingen en LSA (toehoorder). Hiermee is deze leergang van NIBE-SVV toonaangevend in de markt.

Doel en opzet

Deze leergang heeft als doelstelling u voor te bereiden op alle voorkomende werkzaamheden in de functie van letselschadebehandelaar voor Personenschade Zwaar Letsel. De leergang bestaat uit 2 verplichte modules en 3 keuzemodules, waarvan u er 2 kiest.

De 2 verplichte modules bieden inzicht in het gehele proces van schadebehandeling bij zwaar letsel. U leert in een zaak de regie uit te zetten en een behandelplan op te stellen, met oog voor de belangen, posities en doelstellingen van de betrokken partijen. Verder leert u de relevante feiten inventariseren en de schadeposten te benoemen in praktijksituaties met zwaar letsel. Ook bekwaamt u zich in het berekenen van toekomstige schade om met in achtneming van mogelijke toekomstscenario’s een zware letselzaak te kunnen regelen. De keuzemodules gaan, afhankelijk van uw keuze, over letselschade bij zelfstandig ondernemers, overlijdensschade of beroepsziekten.

De modules Regie en Toekomstschade worden afgesloten met een praktijkgericht assessment waarin u het geleerde laat zien in een realistische setting.

De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden u uitstekend voor op het afsluitende assessment. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan uw docent of medestudenten. De modules zijn ook los te volgen, bijvoorbeeld in het kader van bijscholing.

Studiebelasting en duur

Afhankelijk van de keuzemodule duurt de opleiding 21 tot 26 dagdelen. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per dagdeel.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 2 verplichte modules en 3 keuzemodules, waarvan u er 2 kiest. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

Regie

(4 dagen of 2 avonden)

 • Het schadebehandelingsproces
 • Communicatie met het slachtoffer
 • Doelstellingen betrokken partijen
 • Dossier- en onderhangelingsstrategie
 • Opstellen van behandelplannen
 • Onderhandelen over de schade
 • Regelen van de schade

Toekomstschade

(5 dagen of 10 avonden)

 • Verzamelen van noodzakelijke gegevens en het interpreteren daarvan
 • Inschakelen van deskundigen met een heldere vraagstelling
 • Opstellen van behandelplannen
 • Schadebeperkende maatregelen
 • Lezen van arbeidsdeskundige rapporten
 • Berekenen van een toekomstige schade
 • Toepassen van fiscale regels

Keuzemodule: Schade bij zelfstandigen

(4 dagen of 8 avonden)

 • Zaaksregie en dossierbeheer
 • Rechtsvormen
 • Opstellen van behandelplannen
 • Schadebeperkende maatregelen
 • Inschakelen van deskundigen
 • Lezen en interpreteren van bedrijfseconomische rapporten
 • Fiscale regels
 • Schade vaststellen
 • Onderhandelen
 • Schaderegeling

Keuzemodule: Overlijdensschade

(2 dagen of 4 avonden)

 • Zaaksregie en dossierbeheer
 • Opstellen van behandelplannen
 • Aansturen overlijdensschadezaak
 • Communicatie nabestaanden
 • Lezen en beoordelen van berekeningen
 • Effecten van de bij de schadeberekening te hanteren uitgangspunten
 • Gevolgen aanbrengen van wijzigingen in bij schadeberekening te hanteren uitgangspunten
 • Onderhandelingsmarges

Keuzemodule: Beroepsziekten

(2 dagen of 4 avonden)

 • Opstellen behandelplannen en beoordelen van rapporten
 • Definitieve en juiste strategie en oplossingsrichting bepalen
 • Juridische regelgeving en jurisprudentie over de zorgplicht van de werkgever ter voorkoming van beroepsziekten
 • Causaal verband bij beroepsziekten
 • Verjaring
 • Verzekeringsdekking
 • Medische aspecten bij beroepsziekten (asbest, OPS, RSI, PTTS, burn-out en werkgerelateerde chronische klachten)

Examen en diploma

De modules Regie en Toekomstschade worden samen afgesloten met een mondeling examen (assessment). Indien u dit assessment met een voldoende heeft afgesloten en u heeft actief deelgenomen aan alle modules, waarbij u ook alle (thuis)opdrachten heeft ingeleverd, ontvangt u het diploma ‘Leergang Personenschade Zwaar Letsel’.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2019 Dag Dinsdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 205 0503 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kosten

Cursusgeld € 10.950,-
Studiemateriaal € 500,-
Examenkosten € 795,-
Arrangementen (Food & Beverage) € 275,-
Locatiekosten € 325,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 12.845,-

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 10.750,-
Studiemateriaal: € 500,-
Assessment: € 750,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Door gebruik te maken van onze site gaat u akkoord met de functionele cookies, deze zorgen voor een goedwerkende site, en met de analytische cookies, hiermee kunnen we op basis van geanonimiseerde data onze diensten verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies voor advertentiedoeleinden. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.
Door gebruik te maken van onze site gaat u akkoord met de functionele cookies, deze zorgen voor een goedwerkende site, en met de analytische cookies, hiermee kunnen we op basis van geanonimiseerde data onze diensten verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies voor advertentiedoeleinden. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.
Door gebruik te maken van onze site gaat u akkoord met de functionele cookies, deze zorgen voor een goedwerkende site, en met de analytische cookies, hiermee kunnen we op basis van geanonimiseerde data onze diensten verbeteren. Daarnaast gebruiken we cookies voor advertentiedoeleinden. Meer informatie vindt u in onze privacy- en cookieverklaring.