Personenschade Zwaar Letsel: Regie en Toekomstschade

Onderdeel van de Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Studiebelasting

Vakgebied

Verzekeringen

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

8 maanden

Eerstvolgende startdatum

01-02-2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als schadebehandelaar zwaar letsel wilt u de maatschappelijke, financiële en persoonlijke schade van het slachtoffer zo veel mogelijk beperken. Bij toekomstschade is er daarnaast sprake van onzekerheid over de grootte van de schade. Daarom is het belangrijk het schadebehandelingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen. In deze opleiding richt u zich op kennis en vaardigheden die u in staat stellen de regie in dit proces te voeren en te behouden. Denk hierbij aan: het opstellen van een dossierstrategie en behandelplan, strategisch communiceren en onderhandelen. Deze opleiding van NIBE-SVV is onderdeel van de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor belangenbehartigers, schadebehandelaars of -regelaars. U bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. U wilt graag op een praktijkgerichte manier inzicht en vaardigheden ontwikkelen waarmee u in het schadebehandelingsproces de regie voert en behoudt.

Vooropleiding

U heeft de opleiding Personenschade Licht Letsel en/of Middelzwaar Letsel succesvol afgesloten. Daarbij beschikt u over HBO-denkniveau en heeft u minimaal 1 jaar werkervaring in het behandelen van dossiers zwaar letsel.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Als schadebehandelaar zwaar letsel wilt u de maatschappelijke, financiële en persoonlijke schade van het slachtoffer zo veel mogelijk beperken. Daarom is het belangrijk het schadebehandelingsproces zo goed mogelijk te laten verlopen. In deze module richt u zich op kennis en vaardigheden die u in staat stellen de regie in dit proces te voeren en te behouden. U kunt hierbij denken aan: het opstellen van een dossierstrategie en behandelplan, en strategisch communiceren en onderhandelen. Deze opleiding van NIBE-SVV vormt 1 van de 2 verplichte modules uit de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om het gehele schadebehandelingsproces optimaal te controleren en regisseren. U leert oog te hebben voor posities, belangen en doelstellingen van de betrokken partijen. U leert alle relevante feiten te inventariseren en daarvoor de juiste deskundigen in te schakelen. Ook verdiept u zich in behandelplannen, schadebeperkende maatregelen en arbeidsdeskundige rapporten. Speciale aandacht is er voor het inschatten van toekomstscenario’s, het berekenen van toekomstschade en het toepassen van fiscale regels. Zo verkrijgt en behoudt u de regie tijdens het regelen van de schade.
U krijgt les van docenten die al jaren werken op het gebied van zwaar letsel. Zij hebben hierdoor veel praktijkervaring. Ook in uw huiswerkopdrachten en cases tijdens de les sluit de leerstof zoveel mogelijk aan op de praktijk.

Deze leergang is opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad Leergangen Letselschade.

Studiebelasting en duur

De opleiding bestaat uit 14 dagdelen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per dagdeel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Regie

(4 dagdelen)

 • Het schadebehandelingsproces
 • Communicatie met het slachtoffer
 • Doelstellingen betrokken partijen
 • Dossier- en onderhandelingsstrategie
 • Opstellen van behandelplannen
 • Onderhandelen over de schade
 • Regelen van de schade

Toekomstschade

(10 dagdelen)

 • Verzamelen van noodzakelijke gegevens en het interpreteren daarvan
 • Inschakelen van deskundigen met een heldere vraagstelling
 • Opstellen van behandelplannen
 • Schadebeperkende maatregelen
 • Lezen van arbeidsdeskundige rapporten
 • Berekenen van een toekomstige schade
 • Toepassen van fiscale regels

Examen en certificaat

De modules Regie en Toekomstschade worden samen afgesloten met een mondeling examen (assessment). Indien u dit assessment met een voldoende heeft afgesloten en u heeft actief deelgenomen aan de bijeenkomsten, dan ontvangt u het certificaat ‘Personenschade Zwaar Letsel: Regie en Toekomstschade’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Regie?
Neem dan contact op via 020-7606909 of projectbureau@nibesvv.nl

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Lesgeld
€ 6.390,-
Studiemateriaal
€ 299,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 175,-
Locatiekosten
€ 206,50
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 7.070,50

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Bij een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.