DSI ESMA Retail Kennis Adviseren Standaard

Onderdeel van de opleiding DSI ESMA Retail Adviseren Standaard

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 228,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Januari 2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voorziet u klanten van beleggingsadvies? Met ingang van januari 2018 dient u dan te voldoen aan de vakbekwaamheidseisen zoals vermeld in MiFID II en de ESMA-richtsnoeren. In deze opleiding wordt u bijgepraat en getoetst op uw kennis van beleggingsproducten en de risico’s die hierbij horen. Deze opleiding vormt 1 van de 2 onderdelen uit de opleiding DSI ESMA Retail Adviseren Standaard.

Officieel erkend

De opleiding DSI ESMA Retail Kennis Adviseren Standaard bereidt u voor op het in samenwerking met DSI ontwikkelde DSI ESMA-examen. Daarmee voldoet u aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) binnen de Nederlandse uitvoering van de ESMA-richtsnoeren.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die klanten adviseert over standaard beleggingsproducten. Als u bijvoorbeeld financieel adviseur, beleggingsadviseur of vermogensbeheerder bent, is deze opleiding geschikt voor u.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Kennis van beleggen en beleggingsproducten wordt wel aangeraden. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Om klanten te mogen adviseren omtrent beleggingsproducten dient u sinds januari 2018 te voldoen aan de ESMA-richtsnoeren. Deze opleiding richt zich op de daarvoor benodigde vakkennis. Zo wordt er stilgestaan bij uw bekendheid met de producten, risico’s en markt. De opleiding is praktijkgericht, toegankelijk en bereidt u voor op het examen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per week.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De opleiding besteedt aandacht aan de volgende onderwerpen:
  • Belangrijkste kenmerken, risico’s en fiscale gevolgen van beleggingsproducten
  • Kosten van transacties in een beleggingsproduct, beleggingsdiensten of nevendiensten
  • MiFID-geschiktheidseisen
  • Invloeden op waarde en de prijsstelling van beleggingsproducten
  • Kennis van verschillen tussen eerder behaalde resultaten en scenario’s en prognoses
  • Marktmisbruik en de bestrijding van witwassen
  • Waarderingsmethoden
  • Vermogensbeheer

Diploma

U rondt de opleiding af met een digitaal examen. Indien u voor dit examen een voldoende haalt, ontvangt u het diploma ‘DSI ESMA Retail Kennisexamen Adviseren Standaard’ van NIBE‑SVV. Met dit diploma voldoet u aan een van de eisen om opgenomen te worden in het DSI-register. De module van deze opleiding wordt ook samen met de vaardighedencomponent aangeboden in de opleiding DSI ESMA Retail Adviseren Standaard.


Het diploma behoudt zijn geldigheid als u voldoet aan de eisen van Permanente Educatie (PE). Houd hiervoor onze website in de gaten.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

  • E-learning (syllabus optioneel). U volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
  • Klassikaal (inclusief syllabus). Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding omvat 1 bijeenkomst van 09.30 uur tot 16.30 uur.

1. E-learning

U kunt vanaf elk gewenst moment starten.

2. Klassikaal

Deze variant start in maart, juni en september 2019. De bijeenkomsten worden aangeboden in:

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
DSI ESMA Retail Kennis Adviseren Standaard (e-learning inclusief examenrecht)
€ 228,-
E-learning
€ 79,-
Examenkosten
€ 149,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 228,-
DSI ESMA Retail Kennis Adviseren Standaard (klassikaal inclusief examenrecht)
€ 803,-

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Bezoek ons Inloop-spreekuur

Wilt u een passend studievies? Heeft u vragen? Of wilt u gewoon eens met NIBE-SVV kennismaken? Kom dan naar ons inloopspreekuur.

Donderdag 28 Februari 14:00 - 17:00 uur