Woningfinanciering

Hypotheekadvies en hypothecaire kredietverlening aan particulieren

Studiebelasting

Vakgebied

Bank

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

Mei 2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u meer leren over de juridische en fiscale factoren die van belang zijn bij hypotheekadvies en hypothecaire kredietverlening aan particulieren? Kies dan voor deze praktijkgerichte opleiding van NIBE-SVV. Door de aantrekkende woningmarkt is woningfinanciering een interessant vakgebied om u in te verdiepen. Tijdens de opleiding leert u om te gaan met de wensen en behoeften van klanten op het terrein van woningfinanciering, rekening houdend met hun persoonlijke situatie en omstandigheden. U krijgt inzicht in het adviseren en bemiddelen bij de verkoop van hypothecaire leningen en krijgt de noodzakelijke handvatten aangereikt voor het aanvragen en beoordelen van hypotheken. Op basis hiervan kunt u gerichte offertes uitbrengen. Na afloop van deze zeer effectieve opleiding heeft u inzicht in het woningfinancieringsproces van aanvraag tot beheer. Daarnaast kunt u de wet- en regelgeving voor woningfinanciering succesvol toepassen.

Doelgroep

De opleiding is ontwikkeld voor medewerkers die betrokken zijn bij het hypotheekadvies of -proces en voor wie het behalen van het diploma Wft Hypothecair Krediet niet noodzakelijk is.

Vooropleiding

U heeft basiskennis van of ervaring met de verstrekking van hypothecaire leningen, verschillende hypotheekproducten en het bijbehorend wettelijk en fiscaal kader.

Studiemateriaal

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding ontwikkelt u basiskennis en inzichten op het gebied van hypotheken en hypotheekverstrekking. U vergaart uw kennis via klassikale bijeenkomsten of zelfstudie. Deze praktijkgerichte aanpak maakt dat u de stof direct kunt toepassen in uw werkpraktijk.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per week.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Cliëntgegevens hypothecaire lening
 • Analyse van de aanvraag
 • Productinformatie en hypotheekoplossingen
 • Afhandeling hypothecaire lening
 • Beheer hypotheekdossier
 • Woning- en hypotheekmarkt
 • Hypotheekvormen en -constructies
 • Juridische aspecten van woningfinanciering
 • Nationale Hypotheek Garantie
 • Inkomstenbelasting algemeen
 • Belasting en de eigen woning
 • Levensverzekering algemeen
 • Kapitaalverzekeringen
 • Informatie en advisering
 • Aanvraag en offerte
 • Verstrekking en beheer
 • Huwelijksvermogensrecht
 • Erven en schenken
 • Schadeverzekeringen eigen woning

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Bij een voldoende beoordeling van uw opdracht ontvangt u het diploma ‘Woningfinanciering’ van NIBE-SVV.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. Het examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht.

 • E-learning (syllabus optioneel). U volgt geen klassikale bijeenkomsten, maar gebruikt voor de opleiding onze geavanceerde online leeromgeving. Hierbij wordt u op afstand ondersteund door een van onze ervaren docenten.
 • Klassikaal (inclusief syllabus). Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De bijeenkomsten worden zowel in een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding omvat 2 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding omvat 4 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur.
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
Woningfinanciering (e-learning inclusief examenrecht)
€ 694,-
Woningfinanciering (klassikaal inclusief examenrecht)
€ 1.489,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.