Wat moet/mag ik meenemen naar het examen?


Schriftelijk examen

U mag alleen deelnemen aan het schriftelijk examen als u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft en uw uitnodigingsbrief. Deze vindt u op e-Connect. U mag behalve schrijfgerei (blauw- of zwartschrijvende ballpoint) een niet-programmeerbare rekenmachine (zakformaat ca. 15 cm x 9 cm) gebruiken. Als het een openboekexamen betreft, mag u ook bepaalde boeken gebruiken. Deze informatie staat in de uitnodigingsbrief. Als dat zo is, gelden de volgende regels:

  • U mag alleen gebruikmaken van materiaal dat tijdens de module/opleiding is gebruikt. Extra boeken zijn niet toegestaan.
  • In het boek mogen geen aantekeningen en verwijzingen staan.
  • In het boek mogen slechts arceringen en onderstrepingen zijn aangebracht.


Het gebruik van studiewijzers, aantekeningen en uitwerkingen van opdrachten en oefeningen is niet toegestaan, tenzij anders vermeld in uw uitnodigingsbrief. U bent verplicht op aanwijzing van de examenleider of een surveillant eventueel ander materiaal te overhandigen, zodat hiervan een aantekening kan worden gemaakt.

Digitaal examen

U mag alleen deelnemen aan een digitaal examen als u een geldig legitimatiebewijs bij u heeft. In de bevestigingsmail van uw examenreservering vindt u aanvullende informatie.

Terug naar overzicht

Studiegids aanvragen

Bekijk het opleidingsaanbod thuis.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren