Leergang Payments

Verdiep je in de wet- en regelgeving en ontwikkelingen binnen het betalingsverkeer

Studiebelasting

5

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

5 maanden

Eerstvolgende startdatum

09-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze leergang van NIBE-SVV maak je kennis met verschillende componenten van het betalingsverkeer. Zo leer je over uiteenlopende betalingsmethoden en bestudeer je de risico’s hiervan. Je raakt bekend met de wet- en regelgeving en weet welke eisen er worden gesteld aan financiële instellingen die op nationaal, Europees en internationaal niveau opereren. Daarnaast kijk je naar de toekomst: welke ontwikkelingen binnen het betalingsverkeer hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden en welke veranderingen mogen we nog verwachten?

Direct resultaat

  • Inzicht in de ontwikkelingen binnen het internationale betalingsverkeer
  • Je hebt een toonaangevende leergang gevolgd, die voor elke HBO'er binnen de financiële dienstverlening dé standaard is op het gebied van betalingsverkeer
  • Je ontvangt het diploma Leergang Payments van NIBE-SVV

Doelgroep

Deze opleiding is bijzonder geschikt voor professionals die in de dagelijkse praktijk worden geconfronteerd met de praktische werkwijze van het betalingsverkeer. Je kunt hierbij denken aan onder andere trainees bij banken, medewerkers kas/balie en callcenter, CDD-medewerkers, adviseurs particuliere relaties, accountmanagers en commercieel ondersteuners zakelijke relaties, administratief medewerkers betalingsverkeer of IT-medewerkers bij banken.

Doel en opzet

Deze opleiding heeft tot doel om je op de hoogte te brengen van de precieze werkwijze van het betalingssysteem. Aan de orde komen onder andere fintech ontwikkelingen, (internationaal) betalingsverkeer, SEPA, Wwft, CDD en PSD2. Je leert welke wet- en regelgeving er is op het gebied van betalingen. Ook ontdek je van diverse producten hoe ze werken op nationaal en internationaal niveau en welke risico’s ze met zich meebrengen. Risico’s zowel voor de veiligheid van de financiële instanties als voor de consument. Je richt je hierbij op gevestigde en recente ontwikkelingen binnen de markt. Zo leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden verdachte situaties en ongebruikelijke transacties herkennen. En weet je na het volgen van de leergang bijvoorbeeld ook welke vorm van cliëntenonderzoek je wanneer toepast. Alle begrippen worden doorlopend in de juiste context behandeld en geplaatst waardoor je ze ook daadwerkelijk kunt toepassen in je werk.

Vooropleiding

De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Enige bankervaring en kennis van de kernactiviteiten van het bankbedrijf en van (internationaal) handels- en betalingsverkeer is gewenst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt onze klassikale lessen ook volgen via virtual classroom. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Met virtual classroom krijg je online en op vaste tijden les van je docent. Je volgt de lessen online samen met andere studenten, net zoals je dat op locatie zou doen. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan via de locatie Virtual classroom.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.