Training Doelgericht Communiceren en Beïnvloeden voor Financieel Professionals

Leer als financieel professional doelgerichter communiceren

Studiebelasting

Vakgebied

Next Academy

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

€ 2.003,50

Duur

3 dagen

Eerstvolgende startdatum

05-11-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De financiële sector ondervindt grote ontwikkelingen. Regels en wetten veranderen en digitalisering heeft een enorme impact. Communicatie is een belangrijk middel om deze wijzigingen in dit beroepsveld door te kunnen voeren. Het coachen en trainen van financieel professionals in hun communicatievaardigheden is daarom ook essentieel. Het zorgt ervoor dat anderen meegaan in jouw zienswijze. Doelgericht communiceren in de financiële sector helpt je bij het helder overkomen op de ander. Dit leidt ertoe dat doelen behaald kunnen worden. Na afloop van deze training ken je verschillende communicatiestijlen en kun je overtuigend argumenteren. Ook krijg je inzicht in onderhandelingsstrategieën en leer je deze toe te passen. Daarnaast weet je hoe je conflicten kunt voorkomen binnen de financiële sector en leer je om te gaan met weerstand.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor professionals die werkzaam zijn in de financiële sector en effectief willen communiceren. Je bent een financieel professional die zijn of haar invloed wil vergroten op anderen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam bij een bank, verzekeringsmaatschappij, beleggingsmaatschappij, belastingadvieskantoor, accountantskantoor of pensioenfonds.

Doel en opzet

De aanpak van de training is zeer doelgericht. Je geeft je doelen aan tijdens de online intake voorafgaand aan de training. Dit kunnen organisatiedoelen zijn maar ook persoonlijke doelen. De trainer gebruikt deze leerdoelen bij de voorbereiding van de training, zodat jij hier gericht mee aan de slag gaat. Tijdens de training werk je met behulp van diverse werkvormen aan effectief beïnvloeden en onderhandelen. Je leert veel over je eigen manier van communiceren en hoe je gesprekspartners kunt overtuigen. Na afloop van de training heb je een persoonlijk ontwikkelplan, waarin jij je ontwikkelstappen hebt opgeschreven en een plan om dit in de praktijk toe te passen. Hierdoor ga je vaker je doelen bereiken.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De training duurt 3 dagen.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.