Training Securitisatie

Vergroot uw kennis over wet- en regelgeving rondom securitisatie


Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

20 uur

Vakgebied Opleidingsvariant

Dag

Vanaf prijs

Algemeen

In deze training van NIBE-SVV leert u op toegankelijke wijze over securitisatie. Door middel van securitisatie kan een bank een kredietrisico vorderen of overnemen van derde partijen. Banken passen securitisatie toe in het kader van hun risicobeheer en om kapitaal efficiënter te benutten. Deze training gaat onder andere in op wet- en regelgeving rondom securitisatie en de rol van securitisatie in de kredietcrisis. Uw verworven inzichten in de theorie koppelt u via afwisselende werkvormen en actuele casuïstiek direct aan de praktijk. U kunt gelijk met uw nieuwe kennis en vaardigheden aan de slag.

Officieel erkend

Aan deze training zijn PE-uren verbonden van NBA en Holland Quaestor. Zie hier de actuele PE-uren.

Doelgroep

Deze training is bijzonder geschikt voor professionals die zich bezighouden met ABS, zoals bankmedewerkers, financieringsspecialisten, risicomanagers, kredietanalisten, portefeuillemanagers bij pensioenfondsen en verzekeraars, toezichthouders, advocaten, accountants en trustees.

Doel en opzet

In deze actuele training komen de belangrijkste thema’s rondom securitisatie aan bod. U leert aan de hand van praktijkvoorbeelden de structuur en werkwijze van een SPV kennen en een onderscheid te maken tussen de verschillende vormen van securitisatie. Ook wordt aandacht besteed aan de risico’s en wettelijke kaders rondom securitisatie. Tot slot zal worden ingegaan op de totstandkoming van de kredietcrisis en de rol van securitisatie hierbij. Alle begrippen worden in de juiste context behandeld en geplaatst, waardoor u ze ook daadwerkelijk leert toepassen. Niet alleen krijgt u op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, u ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden. De training wordt verzorgd door zeer ervaren docenten van NIBE-SVV.

Vooropleiding

Er wordt verondersteld dat u basiskennis heeft van kredietverlening en kredietrisico’s.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van 20 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de training nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

In deze training van 2 dagen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Introductie securitisatie
 • De kredietcrisis en de rol van securitisatie
 • Analyse van het onderpand en structuur van de passiva
 • Vormen van securitisatie: traditioneel en synthetisch
 • CMBS, CDO, RMBS: de begrippen verklaard
 • De werking van RMBS
 • Juridische aandachtspunten bij securitisatie
 • Bescherming van obligatiehouders
 • Fiscale en accounting regelgeving
 • Commercial Mortgage Backed Securities (CMBS) pré-crisis
 • CMBS 2.0

Gedurende de training wordt de volgende casuïstiek behandeld:

 • CMBS-case
 • CLO-case

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Securitisatie’ van NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Securitisatie

Startmaand Variant Dag Locatie
07-09-2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-09-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-09-2017 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
26-10-2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
26-10-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
26-10-2017 Dag Donderdag Regio Utrecht
Startmaand Variant Dag Locatie
07-12-2017 Dag Donderdag Regio Amsterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-12-2017 Dag Donderdag Regio Rotterdam
Startmaand Variant Dag Locatie
07-12-2017 Dag Donderdag Regio Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4629 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten € 1185,00
Trainingsmateriaal € 80,00
Locatiekosten € 59,00
Arrangementen (Food & Beverage) € 50,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 1374,00

Kosten

Trainingskosten: € 1.185,-
Trainingsmateriaal: € 80,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Studiegids aanvragen

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.