RMiA-coachingstraject

Erkende kwaliteit: professioneel, deskundig, integer en onafhankelijk

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Met dit keurmerk laat u zien dat u over grote vakbekwaamheid beschikt, ver boven de wettelijke vereisten. Zo weten uw klanten dat u een onafhankelijk, vakbekwaam en integer behartiger van hun belangen bent. Dit is vooral van belang binnen de (groot)zakelijke markt. Het keurmerk geldt voor zowel het adviesproject als de risicoanalyse, het verzekeringsprogramma en de afwikkeling van eventuele schadeclaims. Om dit te waarborgen is het A-diploma een van de vereisten. Daarnaast geldt er onder meer dat u een assessment aflegt: de ‘makelaarstest’. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMAi-coachingstraject aan.

Doelgroep

Het coachingstraject is bedoeld voor onafhankelijke assurantieadviseurs die de ambitie hebben de titel Registermakelaar in Assurantiën te voeren. De RMiA-titel is daarnaast door de VNAB verplicht gesteld voor (ten minste de helft van de) directieleden van bedrijven die werkzaam (willen) zijn op de coassurantiemarkt (assurantiebeurs).

Doel en opzet

Het coachingstraject omvat een gedegen voorbereiding en oefening voor het afleggen van de makelaarstest, zoals deze door de Testcommissie van de RMiA wordt afgenomen. 2 trainers die zelf ook RMiA zijn, oefenen met u de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de feitelijke makelaarstest. Zo weet u zeker dat u goed bent voorbereid voor de test en het behalen van het keurmerk.

Vooropleiding

U bent in het bezit van de diploma's Wft-Adviseur Schadeverzekering Zakelijk, Wft-Adviseur Inkomen en het A-diploma. Daarnaast wordt u geacht actuele kennis te hebben op Assurantie A-niveau.

Studiebelasting en duur

Het traject bestaat uit 4 dagen. De studiebelasting is mede afhankelijk van de kennis en ervaring van de deelnemer, waaronder de vraag in hoeverre hij de afgelopen periode generiek (alle branches) of specialistisch (één verzekeringsbranche) werkzaam is geweest. Het volgen van de bijeenkomsten, de voorbereiding daarop en de verdere voorbereiding op de makelaarstest betekenen gemiddeld een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Bij deze opleiding ontvangt u ter voorbereiding op de lesdagen de meest actuele versie van de cursusboeken voor het A-diploma.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor het RMiA-coachingstraject? Neem dan contact op met ons Projectbureau (tel. 035 - 7 506 155 of projectbureau@nibesvv.nl).

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Registermakelaar in Assurantiën

De Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Om RMiA te kunnen worden geldt een aantal eisen op het gebied van professionaliteit, vakbekwaamheid, integriteit en onafhankelijkheid. Voor een volledig overzicht van alle vereisten: zie www.rmia.nl. Als aanvullend vereiste geldt voor het RMiA-register dat de kandidaat een assessment aflegt: de ‘makelaarstest’. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMiA-coachingstraject aan.

Examen en diploma

De makelaarstest wordt mondeling afgenomen door de Testcommissie van het RMiA-register en duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de makelaarstest wordt een rollenspel gespeeld waarbij de deelnemer de ‘makelaar’ is en de leden van de Testcommissie gezamenlijk de directie van een zakelijke klant vormen. De Testcommissie bestaat volledig uit RMiA’s.

Voor de makelaarstest dient de deelnemer zich zelf in te schrijven bij de SAR. De kosten voor de makelaarstest zijn niet in het cursusgeld inbegrepen.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

RMiA-coachingstraject

(4 dagdelen)

 • Actualiteiten en algemene assurantiekennis
 • Transport
 • Brand
 • Varia
 • Employee benefits (zorg en inkomen)
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning
  Planning

  Opleidingsvarianten

  U volgt de opleiding in de klassikale variant. Het coachingstraject omvat 4 bijeenkomsten van 14.00 uur tot 18.00 uur.

  Investering
  Investering
  Investering
  Investering
  Investering

  Kostenspecificatie

  Lesgeld: € 4.250,-
  Studiemateriaal: € 325,-
  Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 1 termijnen betalen.

  Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

  Locatie- en arrangementskosten*

  Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

  Optioneel studieboek

  Als u kiest voor een e-learning ontvangt u een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kunt u optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

  Reprorechten en hand-outs*

  Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

  Vrijstellingen en btw

  Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

  Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. 

  Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

  Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

  *Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Heb je vragen?

  Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

  Vraag onze studiegids aan

  Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

  Buiten het klaslokaal

  Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.