Digitale brochure aanvragen

  • Direct in jouw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

RMiA-coachingstraject

Erkende kwaliteit: professioneel, deskundig, integer en onafhankelijk

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Vanaf prijs

€ 0,00

Duur

Eerstvolgende startdatum

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Registermakelaar in Assurantiën (RMiA) is de hoogste kwalificatie voor de onafhankelijke verzekeringsadviseur. Met dit keurmerk laat je zien dat je over grote vakbekwaamheid beschikt, ver boven de wettelijke vereisten. Zo weten je klanten dat jij een onafhankelijk, vakbekwaam en integer behartiger van hun belangen bent. Dit is vooral van belang binnen de (groot)zakelijke markt. Het keurmerk geldt voor zowel het adviestraject als de risicoanalyse, het verzekeringsprogramma en de afwikkeling van eventuele schadeclaims. Om dit te waarborgen is het A-diploma een van de vereisten. Daarnaast geldt er onder meer dat je een assessment aflegt: de ‘makelaarstest’. Als voorbereiding daarop biedt NIBE-SVV exclusief en in nauw overleg met de SAR het RMiA-coachingstraject aan.

Doelgroep

Het coachingstraject is bedoeld voor onafhankelijke assurantieadviseurs die de ambitie hebben de titel Registermakelaar in Assurantiën te voeren. De RMiA-titel is daarnaast door de VNAB verplicht gesteld voor (ten minste de helft van de) directieleden van bedrijven die werkzaam (willen) zijn op de coassurantiemarkt (assurantiebeurs).

Doel en opzet

Het coachingstraject omvat een gedegen voorbereiding en oefening voor het afleggen van de makelaarstest, zoals deze door de Testcommissie van de RMiA wordt afgenomen. Meerdere trainers die zelf ook RMiA of specialist binnen hun vakgebied zijn, oefenen met jou de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de feitelijke makelaarstest. Zo weet je zeker dat je goed bent voorbereid voor de test en het behalen van het keurmerk.

Vooropleiding

Je bent in het bezit van de diploma's Wft-Adviseur Schadeverzekering Zakelijk, Wft-Adviseur Inkomen en het A-diploma. Daarnaast word je geacht actuele kennis te hebben op Assurantie A-niveau.

Studiebelasting en duur

Het traject bestaat uit 4 dagen. De studiebelasting is mede afhankelijk van de kennis en ervaring van de deelnemer, waaronder de vraag in hoeverre hij de afgelopen periode generiek (alle branches) of specialistisch (één verzekeringsbranche) werkzaam is geweest. Het volgen van de bijeenkomsten, de voorbereiding daarop en de verdere voorbereiding op de makelaarstest betekenen gemiddeld een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Bij deze opleiding ontvang je ter voorbereiding op de lesdagen de meest actuele versie van de cursusboeken voor het A-diploma.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor het RMiA-coachingstraject? Neem dan contact op met ons Projectbureau (tel. 035 - 7 506 155 of projectbureau@nibesvv.nl).

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.