Post HBO Informed Data-driven Insurance

Met data-awareness naar bewuste besluitvorming in de verzekeringsbranche

Studiebelasting

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

Post HBO

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

29-09-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dat de verzekeringsbranche steeds meer gebruikmaakt van data is bekend. Minder bekend is op welke manieren data verkregen wordt en wat de invloed daarvan is op huidige en toekomstige acceptatie-, schaderegelings- en marketingprocessen. Deze opleiding biedt je de basis voor het ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle datastrategie. Je verdiept je in risico's, marktkansen en -ontwikkelingen. Daarnaast raak je bewust van de mogelijkheden van data in relatie tot de wet- en regelgeving en het menselijk gedrag. Zo maak je ook met je verzekeringsbedrijf gebruik van ‘Informed Data-driven Insurance’ waar zowel jij als de klant de vruchten van plukt. De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Infofolio, expert op het gebied van digitale modellen voor de verzekeringsbranche.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor de manager die op basis van data beslissingen neemt en beleid maakt in de verzekeringsbranche. Je werkt bijvoorbeeld als informatie- en innovatiemanager, beleidsmaker, productontwikkelaar, compliance officer, compliance medewerker werkzaam bij een verzekeraar, adviesbedrijf of volmachtbedrijf. Ook als je in je functie te maken hebt met data science en -analyse en je dit gebruikt bij het nemen van beslissingen is deze opleiding interessant voor jou.

Doel en opzet

Samen met andere deelnemers ontdek je op interactieve wijze wat het gebruik van data betekent voor de strategie van je organisatie. Ook leer je hoe je de datastrategie kunt toepassen in de bedrijfsvoering. Zo maak je een vertaalslag van de abstracte begrippen informed data-driven, big data en artificial intelligence naar concrete besluitvormingstoepassingen in je eigen praktijk. Uiteraard houd je daarbij rekening met de kaders van de wet- en regelgeving, data en het menselijk vermogen. Na afloop van deze opleiding kun je verbanden leggen tussen landelijke initiatieven en je eigen praktijk en heb je een basis voor een succesvolle doorontwikkeling van ‘informed data-driven insurance’ binnen je eigen organisatie.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 6 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt tijdens deze Post HBO-opleiding gebruik van de meest actuele literatuur. Het lesmateriaal is gedeeltelijk in het Engels. Ook beschik je over een moderne online leeromgeving die alle informatie bevat die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.