Opleiding Post Bachelor Bedrijfskunde

Compacte en praktijkgerichte opleiding voor hogeropgeleiden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor hogeropgeleiden die de ambitie hebben om door te groeien naar een zwaardere functie. U bent op zoek naar brede bedrijfskundige kennis en inzicht. Deze boeiende opleiding kent een zeer praktijkgerichte benadering. Ook besteden we voldoende aandacht aan essentiële vaardigheden die u in de praktijk nodig heeft. U leert en werkt dus direct aan uw carrière. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner NCOI. De opleiding biedt bovendien een uitstekende basis om door te stromen richting het MBA-programma van NCOI University of Applied Sciences.

Doelgroep

U heeft de ambitie om een zwaardere managementfunctie te vervullen en u wilt daarvoor een brede bedrijfskundige basis leggen op hoog niveau.

Doel en opzet

De opleiding heeft een overzichtelijk en efficiënt programma. Op praktijkgerichte wijze komen alle essentiële thema’s van bedrijfskunde en management aan de orde. Zo verdiept u zich in de structuur, cultuur en ontwikkeling van uw organisatie, communicatieprocessen en leiderschap. Ook gaat u aan de slag met onderwerpen als strategie, marketing en financieel management. U werkt niet alleen aan uw kennis, maar u traint ook uw vaardigheden. Dit doet u aan de hand van tal van nuttige oefeningen, cases en groepsopdrachten. Hierin legt u direct de link met uw eigen werkveld.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. We gaan wel uit van HBO- of WO-werk- en -denkniveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw tijdsinvestering is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst. Deze tijd besteedt u aan het doornemen van de theorie en het maken van de opdrachten.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Studieprogamma


Deze Post Bacheloropleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner NCOI. De opleiding is opgebouwd uit 2 modules, waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Organisatie en leiderschap

(10 bijeenkomsten)
Organisatie

 • Structuur en cultuur van uw organisatie
 • Organisatieontwikkeling
 • Organisatieprocessen en kwaliteit
 • Management van verandering
 • Strategisch HRM

Communicatie en leiderschap

 • Communicatieprocessen
 • Onderhandelen en conflicthantering
 • Professioneel presenteren
 • Situationeel leiderschap
 • Teamontwikkeling en teamrollen
 • Motiveren en inspireren

Marketing, strategie en financiën

(10 bijeenkomsten)
Marketing en strategie

 • Visie, missie en beleid
 • Interne analyse
 • Strategiebepaling en strategische alternatieven
 • Besluitvorming
 • Externe analyse en marktpositie
 • SWOT-analyse en confrontatiematrix

Financieel management

 • Balans en resultatenrekening
 • Kosten
 • Winst en cashflow
 • Budgetten en begrotingen
 • Investeringsvoorstel maken

Examens en diploma

U rondt iedere module af met een praktijkgerichte moduleopdracht. Bij een voldoende beoordeling van de moduleopdrachten ontvangt u het diploma ‘Post Bachelor Bedrijfskunde’.

Lesplanning

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een 
dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 20 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. U kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-learning. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Post Bachelor Bedrijfskunde gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte
Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.
 

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.290,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 3.290,-
Studiemateriaal: € 250,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

U kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.