Opleiding Personenschade Zwaar Letsel: Regie en Toekomstschade

Onderdeel van de Leergang Personenschade Zwaar Letsel

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Als schadebehandelaar zwaar letsel wilt u de maatschappelijke, financiële en persoonlijke schade van het ­slachtoffer zo veel mogelijk beperken. Bij toekomstschade is er daarnaast sprake van onzekerheid over de grootte van de schade. Daarom is het belangrijk het schadebehandelingsproces zo goed mogelijk te laten ­verlopen. In deze opleiding richt u zich op kennis en vaardigheden die u in staat stellen de regie in dit proces te voeren en te behouden.  Denk hierbij aan: het opstellen van een dossierstrategie en behandelplan, strategisch ­communiceren en onderhandelen. Deze opleiding van NIBE-SVV is onderdeel van de complete leergang Personenschade Zwaar Letsel.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor belangen­behartigers, schadebehandelaars of -regelaars. U bent werkzaam bij een aansprakelijkheids- of ­rechtsbijstandverzekeraar, schaderegelings- of expertisebureau, makelaar of tussenpersoon. U wilt graag op een praktijkgerichte manier inzicht en vaardigheden ontwikkelen waarmee u in het schadebehandelingsproces de regie voert en behoudt.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk- en -denkniveau. Ook bouwen wij voort op algemene kennis van financiële dienstverlening. Denk hierbij aan ­kennis zoals aangeboden in Wft-modules of de Leergang Personenschade Licht Letsel.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leer­omgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelt die u nodig heeft om het gehele schadebehandelingsproces optimaal te controleren en regisseren. U leert oog te hebben voor posities, belangen en doelstellingen van de betrokken partijen. U leert alle relevante feiten te inventariseren en daarvoor de juiste deskundigen in te schakelen. Ook ­verdiept u zich in behandelplannen, schadebeperkende maatregelen en arbeidsdeskundige ­rapporten. Speciale aandacht is er voor het inschatten van toekomst­scenario’s, het berekenen van toekomstschade en het toepassen van fiscale regels. Zo verkrijgt en behoudt u de regie tijdens het regelen van de schade. U krijgt les van docenten die al jaren werken op het gebied van zwaar letsel. Zij hebben hierdoor veel praktijk­ervaring. Ook in uw huiswerkopdrachten en cases ­tijdens de les sluit de leerstof zoveel mogelijk aan op de praktijk.

Deze leergang is ­opgezet en wordt geactualiseerd in nauw overleg met de Adviesraad ­Leergangen Letsel­schade.

Studiebelasting en duur

De opleiding bestaat uit 14 dagdelen. Het volgen van de bijeenkomsten, het door­nemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 12 uur per dagdeel.

Vrijstellingen

Deze opleiding kunt u inbrengen in de volledige Leergang Personenschade Zwaar Letsel van NIBE-SVV.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Regie
(2 dagen of 4 avonden)

 • Het schadebehandelingsproces
 • Communicatie met het slachtoffer
 • Doelstellingen betrokken partijen
 • Dossier- en onderhandelingsstrategie
 • Opstellen van behandelplannen
 • Onderhandelen over de schade
 • Regelen van de schade

Toekomstschade
(5 dagen of 10 avonden)

 • Verzamelen van noodzakelijke gegevens en het inter­preteren daarvan
 • Inschakelen van deskundigen met een heldere vraagstelling
 • Opstellen van behandelplannen
 • Schadebeperkende maatregelen
 • Lezen van arbeidsdeskundige rapporten
 • Berekenen van een toekomstige schade
 • Toepassen van fiscale regels

Examen en certificaat

De modules Regie en Toekomstschade worden samen afgesloten met een mondeling examen (assessment). Indien u dit assessment met een ­voldoende heeft afgesloten en u heeft actief deelgenomen aan de bijeenkomsten, dan ontvangt u het certificaat ‘Personenschade Zwaar Letsel: Regie en Toekomst­schade’ van NIBE-SVV. 


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Personenschade Zwaar Letsel: Regie en Toekomstschade

Startmaand Variant Dag Locatie
Februari 2019 Dag Dinsdag Utrecht

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 6.290,-
Studiemateriaal: € 250,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Cursusgeld: € 6.290,-
Studiemateriaal: € 250,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren