Opleiding Pensioenkennis voor HR-professionals en Financials

Ontwikkel kennis en vaardigheden rondom pensioenregelingen

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Als HR-professional of HR-financial krijgt u veel vragen van medewerkers en het management over pensioenen. Wilt u antwoorden kunnen geven op: Hoe zit een pensioenregeling in elkaar? Hoe werkt waardeoverdracht? Wat betekent het pensioenakkoord voor de pensioenregeling? Met deze training krijgt u een stevige basis om goed beslagen met pensioenen aan het werk te gaan. U kunt na het volgen van deze training de informatiefunctie voor medewerkers vervullen.

Uw resultaat

 • U bent op de hoogte van de belangrijkste aspecten van pensioenen.
 • U bent een goede gesprekspartner voor medewerkers, management en pensioenverzekeraars.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor HR-managers, financieel managers, P&O’ers en OR-leden. Vanuit uw functie heeft u regelmatig te maken met vragen over pensioen.

Doel en opzet

Tijdens de training krijgt u een gedegen overzicht van ons pensioenstelsel, de pensioenwetgeving, soorten regelingen en systemen en de fiscale aspecten. Er worden veel praktijkvoorbeelden aangereikt, waarmee specifieke situaties, zoals uitdiensttreding, scheiding en waardeoverdracht praktisch worden uitgelegd.

De training wordt verzorgd door ervaren professionals uit de praktijk. De training wordt verzorgd in kleine groepen met maximaal 12 deelnemers, waardoor u veel persoonlijke aandacht van uw trainer krijgt.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 18 uur.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De Pensioenwet
 • Uw pensioen berekenen
 • De pensioenregeling
 • De uitvoering van een pensioenregeling
 • Een pensioenregeling wijzigen
 • Pensioensystemen
 • Pensioenvormen
 • Eindloonregeling
 • Middelloonregeling
 • Geïndexeerde middelloonregeling
 • Beschikbare premieregeling
 • Collectieve beschikbare premieregeling
 • Waardeoverdracht
 • De financiering
 • Winstdelingssystemen
 • Fiscale aspecten van pensioen
 • De pensioenverzekeraar

Bewijs van deelname

Na actieve deelname aan de bijeenkomsten ontvangt u het bewijs van deelname ‘Pensioenkennis voor HR-professionals en Financials’.

Lesplanning

Deze training bestaat uit 2 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Pensioenkennis voor HR-professionals en Financials gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

 

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 1.190,-
Trainingsmateriaal: € 100,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.