Next Insurance Professional

Klantgericht en toekomstbestendig

Studiebelasting

5

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

09-02-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze leergang Next Insurance Professional volg je een compleet programma specifiek gericht op de (digitale) toekomst van verzekeraars. De financiële markt is sterk in beweging vanwege verregaande digitalisering. Klanten willen 24/7 bereikbaarheid, stellen eisen aan de kwaliteit van de service en maken meer en meer gebruik van moderne communicatiekanalen. Met deze leergang ben je op de hoogte van en leer je tijdig anticiperen op de digitale toekomst. Zo kun je eenvoudiger inspelen op nieuwe kansen. Daarmee bewijs je niet alleen jezelf een goede dienst, ook je organisatie en klanten profiteren hiervan. De meeste opleidingen leiden op voor vandaag, na deze opleiding ben je klaar voor de wereld van morgen. Profiteer daar ook van en schrijf je in. De leergang is in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld. De modules zijn zelfstandig ook zeer interessant en zijn ook los van de leergang te volgen.

Vrijstellingen

De modules Next Financial Skills en Next Customer Big Data Analytics in deze leergang maken ook deel uit van de leergang Next Financial Professional. Als je verder wilt studeren in de richting van Next Financial Professional, dan kun je vrijstelling krijgen voor gelijkwaardige onderdelen uit die leergang.

Direct resultaat

  • Je voldoet aan de standaard, dankzij onze samenwerking met de Insurance Academie van het Verbond van Verzekeraars
  • Je ontvangt het diploma Next Insurance Professional van NIBE-SVV

Jouw loopbaan

Je hebt interesse in de toekomst van financiële dienstverlening. Je hebt enige (0-5 jaar) werkervaring in een relevante functie. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als junior, medior of senior medewerker van een verzekeraar of financieel dienstverlener. Ook als je een leidinggevende functie hebt of als zelfstandig financieel adviseur werkt, is deze leergang geschikt voor jou.

Wil je je na het volgen van deze leergang verder ontwikkelen binnen het vakgebied? Dan vormen de opleidingen Post HBO Informed Data-driven Insurance en het Awareness Programma Duurzaamheid een mooie aanvulling.

Doel en opzet

In deze leergang maak je kennis met verschillende vaardigheden die je nodig hebt om als financieel professional op de toekomst voorbereid te zijn. Je bestudeert de opkomende technologische mogelijkheden en anticipeert op toekomstige vooruitgang. Je sorteert voor op toekomstige behoeften van klanten en leert hoe je je organisatie daarin meekrijgt. Big-data-analyses kunnen je helpen te voorspellen in welke richting de marktsegmenten zich bewegen. In deze leergang leer je waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van big data. Daarnaast is er tijdens de gehele leergang aandacht voor thema’s als ethiek, solidariteit en wet- en regelgeving voor verzekeraars.

Deze leergang is opgezet en wordt verzorgd in samenwerking met de Insurance Academy van het Verbond van Verzekeraars. De zeer ervaren topdocenten en gastsprekers zijn zelf actief in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en behandelen de meest actuele stand van zaken. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

2 van de 4 modules, namelijk de modules Next Insurer: Vision and Strategy en Soft Skills Next Insurance Professional, worden verzorgd op de locatie van onze partner het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Alle modules zijn ook los te volgen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze opleiding.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5 uur per bijeenkomst.

Onderdeel van leerlijnen

Deze leergang maakt onderdeel uit van de Leerlijn Integraal Risicoadviseur en de Leerlijn Adviseur Zakelijke Verzekeringen. Met alle technologische en maatschappelijke ontwikkelingen is het belangrijker dan ooit om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Want hoe ga je om met data, klantwensen en veranderende regelgeving?

Ben jij benieuwd welke opleidingen en trainingen wij nog meer bieden om je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau te brengen? Bekijk dan de Leerlijn Integraal Risicoadviseur en de Leerlijn Adviseur Zakelijke Verzekeringen.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt onze klassikale lessen ook volgen via virtual classroom. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Met virtual classroom krijg je online en op vaste tijden les van je docent. Je volgt de lessen online samen met andere studenten, net zoals je dat op locatie zou doen. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan via de locatie Virtual classroom.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.