Medische Aspecten bij Acceptatie en Claimbehandeling

Ontwikkel je vaardigheden in een praktijkgerichte, effectieve training

Studiebelasting

50

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

5 dagen

Eerstvolgende startdatum

10-03-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Na afloop van deze praktijkgerichte training kun je een juiste inschatting maken van het belang van een aandoening voor de acceptatie op een levens- of AOV-verzekering en voor de claimbehandeling van een AOV-verzekering. Ook kun je succesvol adviezen geven aan acceptanten en claimbehandelaars en kun je de klant op een begrijpelijke manier de medische acceptatie- of claimbehandelingsbeslissing uitleggen. Door de praktijkgerichte insteek van de bijeenkomsten kun je het geleerde direct toepassen in je werk. Kies dus voor deze training en verwerf meer inzicht en kennis van de medische aspecten bij acceptatie en claimbehandeling.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor medewerkers medische dienst en acceptanten en claimbehandelaars die werken op een leven- of AOV-afdeling van een (her)verzekeraar en/of volmachtbedrijf.

Doel en opzet

Doel van deze interactieve training is dat je kennis en inzicht ontwikkelt in alle medische aspecten van acceptatie en claimbehandeling. Niet alleen krijg je op de praktijk georiënteerde vakkennis aangereikt, je ontwikkelt ook alle nodige vaardigheden.

De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een zeer moderne online leeromgeving maakt deze training bijzonder effectief. Je docenten en trainers beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van acceptatie en claimbehandeling. Zij dagen je uit om steeds de koppeling te maken met je eigen beroepspraktijk. Dat is erg leerzaam en uitdagend. Er is voldoende ruimte voor discussie en het beantwoorden van vragen uit de praktijk.

Vooropleiding

Je hebt minimaal MBO-werk- en -denkniveau en hebt kennis van de werking en toepassing van sociale verzekeringen, levens- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Studiebelasting en duur

De training duurt 5 dagen. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.