Opleiding Opleiding Master of Business Information (MBI)

Strategisch inzicht in informatiemanagement en de aansluiting tussen business en IT

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Bent u verantwoordelijk voor of betrokken bij de afstemming tussen het IT-beleid en de bedrijfsdoelstellingen? Wilt u weten wat speelt op het gebied van alignment binnen uw organisatie? En welke professionele skills u dient te beheersen om de taal van de business en die van IT te spreken om invloed uit te oefenen? Als u met onder andere deze vragen aan de slag wilt gaan, is deze Master zeer geschikt voor u. Onder begeleiding van absolute topdocenten uit het werkveld verdiept u zich op Master­niveau in Business Information. U ontwikkelt diepgaand strategisch inzicht op het gebied van informatie­management en u weet de ­aansluiting te maken tussen business en IT. Daarnaast ontvangt u de graad MBI bij positieve afronding van deze Master. Deze MBI-opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

NVAO-geaccrediteerd

Deze opleiding wordt aangeboden door NCOI. NCOI is bevoegd om graden te ­verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, ­perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en inter­nationaal erkend is. Bij een positieve afronding van deze Masteropleiding heeft u het recht de internationaal erkende graad MBI te voeren.

Doelgroep

U bent ambitieus en wilt graag opgeleid worden tot Master of Business Information. U bent als informatiemanager, informatie­architect, business­consultant of CIO verant­woordelijk voor of betrokken bij de afstemming tussen het IT-beleid en de bedrijfsdoelstellingen.

Doel en opzet

Deze zeer praktijkgerichte opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding duurt 2 jaar met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dag­bijeenkomst per 2 weken. Het programma is opgebouwd uit 7 Master­classes, die zijn verdeeld over 2 fases, en een eindscriptie. Hierdoor kunt u uw opleiding flexibel indelen en zo uitstekend combineren met uw drukke baan.

De MBI-opleiding wordt volledig in het ­Nederlands verzorgd. Communiceren in uw moedertaal scheelt veel tijd. Het wegnemen van taalbarrières leidt tot betere discussies, die ­daarmee de gewenste diepgang krijgen. De ­literatuur is een mix van Nederlandstalige en Engelstalige boeken op ­Masterniveau. We voorzien u van een Nederlandstalige studiewijzer en aanvullende ­mate­rialen waardoor u het Engelse studiemateriaal op een prettige en efficiënte manier kunt bestuderen­.

De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd door NCOI en zijn zowel inhoudelijk zeer deskundig, als didactisch sterk onderlegd. U gaat tijdens de bijeenkomsten actief aan de slag met de theorie, opdrachten, cases en praktijksituaties.

In fase 1 doorloopt u een modulair programma, waarin u aan de slag gaat met de kern van informatie­management en de aansluiting ­tussen bedrijfsdoelstellingen en IT. Ook wordt aandacht besteed aan de huidige trends in IT die grote impact hebben op het uitvoeren van de business. De Masterclass Programmamanagement behandelt de problematiek van de rol die IT speelt in de verzameling IT- en businessprojecten om de bedrijfsdoel­stellingen te realiseren. Fase 1 bestaat uit 4 Masterclasses­, die u elk afsluit met een eind­opdracht of case. Tot slot rondt u fase 1 als geheel af met een integrale opdracht.

In fase 2 van de Masteropleiding volgt u 2 Master­classes en een keuze­masterclass. In de Masterclass Requirements Engineering gaat u aan de slag met state-of-the-art-kennis op het gebied van requirements engineering in het kader van systeemontwikkeltrajecten, vanuit verschillende perspec­tieven. De Masterclass Enterprise-architectuur verschaft u een integraal perspectief waarbij de bedrijfsstrategie, informatievoorziening en tech­nologie snel en con­sistent worden vormgegeven, waarbij een brug tussen strategie en operatie wordt gevormd. Hiermee leert u in uw organisatie snel en adequaat veranderingen toe te passen om zo­doende uw concurrentievoordeel te behouden.


De opleiding wordt afgesloten met een eind­scriptie. U krijgt een per­soonlijke scriptie­begeleider toegewezen, die u ondersteunt om tot een optimaal resultaat te komen. U wordt optimaal voorbereid op uw ­afstuderen.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor- of academische ­opleiding afgerond binnen het brede gebied van IT, bijvoorbeeld Business IT & Management, Informatie­management, Informatica of Bedrijfs­kunde met informatiemanagement en 2 jaar ­relevante werkervaring. Heeft u dit niet? Dan zijn er mogelijk andere manieren om toegelaten te worden, zoals een instroomprogramma. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze ­studieadviseurs.

Online leeromgeving

U maakt gebruik van de meest actuele litera­tuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Studieprogramma 60 EC

Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass IT Strategie, Beleid en Innovatie 6 EC
 • Masterclass IT Governance 6 EC
 • Masterclass Programmamanagement 6 EC
 • Masterclass Developments in IT 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Requirements Engineering 6 EC
 • Masterclass Enterprise-architecture 6 EC
 • Keuzemasterclass* 6 EC
 • Afstuderen 13 EC

*Keuzemasterclass

U kiest een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass Strategisch Informatiemanagement
 • Masterclass Software Testing
 • Masterclass IT Beheer en Services
 • Masterclass Portfoliomanagement
 • Masterclass Bedrijfskundig Procesmanagement
 • Masterclass Business Development
 • Masterclass IT Demand- en Leveranciersmanagement
 • Masterclass Toegepaste Organisatiekunde
 • Masterclass IT-architectuur
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap
 • Masterclass Business Intelligence
 • Masterclass Verandermanagement
 • Masterclass Information Security Management
 • Masterclass Management Consultant
 • Masterclass Cloud
 • Masterclass Corporate Communication
 • Masterclass IT-projectmanagement
 • Masterclass E-commerce
 • Masterclass Projectmanagement
 • Masterclass Financieel Management
 • Masterclass Software Maintenance & Evolution
 • Masterclass Strategisch Management

Getuigschrift

U sluit uw Masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift ‘Master of Business Information (MBI)’ van NCOI University of Applied Sciences. Met dit hooggewaardeerde officiële getuigschrift heeft u tevens het recht de internationaal erkende graad MBI ­achter uw naam te voeren.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Master of Business Information (MBI) gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035-7 506 155 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.