Opleiding Master Management, Cultuur en Verandering (MCC)

Geaccrediteerde en zeer praktijkgerichte opleiding op Masterniveau

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Wilt u op erkend Masterniveau diepgaande ­kennis en inzicht verkrijgen in gedrag, cultuur, verandering en dynamiek binnen organisaties? Dan is deze inspirerende Masteropleiding een uit­stekende keuze. U legt ver­banden tussen de veranderingen die plaatsvinden en het gedrag dat ­daarop volgt. U kunt hierdoor effectief organisatievraagstukken ­ontleden en succesvolle oplossingen bedenken, waarbij u altijd oog houdt voor de mensen ­binnen de organisatie. Daardoor heeft u direct invloed op het optimaal functioneren van de organisatie als geheel. Deze praktijk­gerichte Master is zo vormgegeven dat u hem goed kunt combineren met een drukke baan. U sluit de opleiding af met de officiële graad MCC. Deze MCC-opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI.

NVAO-geaccrediteerd

Deze Masteropleiding wordt aangeboden door NCOI. NCOI is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek). Het ­programma is ­officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteits­eisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Als u deze opleiding afrondt, heeft u het recht de internationaal erkende graad MCC (Master of Culture and Change) te voeren.

Doelgroep

U bent ambitieus en wilt graag de erkende graad MCC behalen. Wilt u zich op het gebied van management, cultuur en verandering kwalificeren op erkend Masterniveau? Dan is deze algemene bedrijfskundige variant van de MCC erg interessant voor u. Door de specifieke inhoud is de opleiding bijzonder geschikt als u een achtergrond heeft als bestuurder, manager, adviseur, coach of HR-professional.

Doel en opzet

In deze praktijkgerichte Masteropleiding richt u zich op strategische ­veranderingskundige en organisatieontwikkelingsvraagstukken. HBO Master­opleidingen hebben een wettelijke duur van 2 jaar. U kunt korter of langer over uw opleidingstraject doen. Dit is afhankelijk van uw werk­ervaring, uw werkplek en de hoeveelheid tijd die u besteedt aan de ­opleiding.

De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten en trainers, die zelf actief zijn in de praktijk. U zult merken dat zij een ideaal klankbord voor u vormen. Zo kunt u praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen.

Tijdens inspirerende bijeenkomsten gaat u in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. U koppelt dit direct aan uw eigen werk­omgeving. Zo kunt u wat u leert, meteen toepassen en daarvan ook weer leren. Deze studieaanpak is bewezen bijzonder effectief.

Fase 1 bestaat uit 4 Masterclasses die u elk afsluit met een opdracht. Tot slot rondt u fase 1 als geheel af met een integrale opdracht. Hierin brengt u alle kennis en vaardigheden die u in deze fase heeft opgedaan samen. In het kader van strategisch management verdiept u zich in analyse, ­ontwikkeling en planning van strategie. Ook gaat u aan de slag met ­organisatiecultuur en veranderingsmogelijkheden daarin. De Master­­class Organisatiepsychologie geeft u de mogelijkheid kennis op te doen over onderwerpen als empowerment, organisatiedynamica en inter­persoonlijke effectiviteit. In de Masterclass Toe­gepaste Organisatiekunde vergroot u uw kennis van en inzicht op het gebied van organisatiestructuur en -ontwerp.

In de tweede fase doorloopt u 3 Masterclasses, ­waaronder een keuzemasterclass. Tijdens de Masterclass Verandermanagement doet u kennis en vaardig­heden op die u nodig heeft bij het opstellen, uitvoeren, begeleiden en evalueren van veranderingsprocessen. Daarnaast volgt u een Masterclass Persoonlijk Leiderschap. U gaat aan de slag met persoonlijke vaardigheden als overtuigingskracht, besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid. Daarnaast volgt u in deze fase ook een keuzemasterclass waarmee u een extra accent aan uw opleiding geeft.

U sluit uw Masteropleiding af met een eind­scriptie. Hierop wordt u goed voorbereid. De onderzoeksvaardigheden en -technieken die u nodig heeft, komen in verschillende bijeenkomsten aan bod. Ook wordt u uitstekend begeleid door uw persoonlijke en zeer ervaren scriptie­begeleider. Wij ­hebben de opleiding speciaal ontwikkeld voor werkenden. Daarom is het ­programma zo opgezet dat u het perfect kunt combineren met uw drukke baan.

Toelatingsvoorwaarden

U heeft een HBO Bachelor- of academische opleiding afgerond, aangevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring. Heeft u dit niet? Dan zijn er mogelijk andere manieren om toegelaten te worden, zoals een instroomprogramma. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze studieadviseurs.

Online leeromgeving

U maakt gebruik van de meest actuele litera­tuur en beschikt over een zeer moderne online leeromgeving. Deze omgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Studieprogramma 60 EC

Fase 1 Kernprogramma

 • Masterclass Strategisch Management 6 EC
 • Masterclass Organisatie en Cultuur 6 EC
 • Masterclass Organisatiepsychologie 6 EC
 • Masterclass Toegepaste Organisatiekunde 6 EC
 • Integrale opdracht 5 EC

Fase 2 Topprogramma

 • Masterclass Verandermanagement 6 EC
 • Masterclass Persoonlijk Leiderschap 6 EC
 • Keuzemasterclass* 6 EC

Afstuderen 13 EC

*Keuzemasterclass

U kiest een van onderstaande Masterclasses:

 • Masterclass Management Consultant
 • Masterclass Business Development
 • Masterclass Human Resources Development
 • Masterclass Projectmanagement
 • Masterclass Performancemanagement
 • Masterclass Corporate Communication
 • Masterclass Human Resources Management
 • Masterclass Programmamanagement
 • Masterclass Coaching
 • Masterclass Strategisch Marketingmanagement
 • Masterclass Ondernemerschap
 • Masterclass Resultaatgericht Leiderschap

Getuigschrift

U sluit deze NVAO-geaccrediteerde Master­opleiding af met het officiële getuigschrift ‘Master Management, Cultuur en Verandering’ van NCOI ­University of Applied Sciences. Met dit hooggewaardeerde getuigschrift heeft u tevens het recht de internationaal erkende graad MCC (Master of Culture and Change) te voeren.

Studeren op afstand

Deze opleiding kunt u grotendeels op afstand volgen, zonder bijeenkomsten en met meer flexibiliteit. Zie Studeren op afstand voor meer informatie.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Master Management, Cultuur en Verandering (MCC) gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

 
Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Kostenoverzicht Ineens Per jaar
(in 2 termijnen)
Per kwartaal
(in 8 termijnen)
Per maand
(in 24 termijnen) (alleen voor particulieren)
Inschrijfgeld (eenmalig) € 150,- niet mogelijk niet mogelijk niet mogelijk
Cursusgeld € 13.900,- € 7.506,- € 1.876,50 € 625,50
Studiemateriaal € 1.750,- € 945,- € 236,25 € 78,75
Project- en scriptiebegeleiding en diplomering € 2.890,- € 1.560,60 € 390,15 € 130,05
Locatie- en arrangementskosten Zie onderstaande toelichting

Voor betaling in termijnen wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.