Training Loopbaancoaching en -begeleiding

Beteken meer op het gebied van loopbaanbegeleiding

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Mobiliteit, employability, outplacement. Een kleine greep uit de vele zaken waar u als HR-professional of als coach mee te maken krijgt. Zaken die u voor de uitdaging stellen om werk te maken van het begeleiden en ontwikkelen van medewerkers, met het oog op een volgende stap in hun loopbaan. Of dit nu binnen of buiten de organisatie is. In deze praktische training ontwikkelt u actuele kennis en vaardigheden in inzicht in de houdingsaspecten die helpen om dit effectief en zorgvuldig te doen. Wij voeren deze training uit in samenwerking met onze businesspartner Boertien Vergouwen Overduin.

Uw resultaat

 • U (her)kent de verschillende typen loopbaanvraagstukken.
 • U beschikt over praktische loopbaaninstrumenten en interventietechnieken.
 • U heeft zich een aantal coachingsvaardigheden eigengemaakt.

Doelgroep

Deze boeiende en praktische training is bijzonder geschikt voor HR-professionals die beter begrip willen hebben van de verschillende soorten loopbaanvraagstukken. Daarnaast is deze training geschikt voor coaches die meer willen betekenen op het terrein van loopbaanbegeleiding.

Doel en opzet

Boertien Vergouwen Overduin staat bekend om zijn zeer professionele en resultaatgerichte aanpak. Voordat u aan de training begint, vult u een uitgebreid intakeformulier in. Met behulp van dit intakeformulier worden uw persoonlijke leerwensen geïnventariseerd.

De training is bijzonder interactief. Diverse werkvormen worden afgewisseld. Oefeningen in gespreks- en coachingstechnieken, rollenspelen in bijvoorbeeld de adviesrol naar de medewerker of cliënt, discussies en relevante theorie op het gebied van loopbaancoaching komen aan de orde. Tussen de trainingsdagen door werkt u aan een persoonlijk actieplan.

Tijdens het hele trainingstraject en tot enkele weken daarna heeft u toegang tot de online leeromgeving e-Connect. Hier vindt u aanvullende oefeningen en informatie en kunt u communiceren met de andere deelnemers en uw ervaren trainer.

De maximale groepsgrootte bij deze training is 12 deelnemers.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 25 uur.

Studieprogramma

Tijdens deze training, waarin diverse praktische vaardigheden intensief met u worden geoefend, komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Loopbaanvraagstukken

 • Soorten loopbaanvraagstukken
 • Het belang van mobiliteit
 • Actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
 • Outplacement
 • Juridische aspecten bij loopbaanbegeleiding

Loopbaaninstrumenten

 • Het inzetten van loopbaaninstrumenten
 • Analyse van kwaliteiten en beperkingen
 • Technieken voor zelfanalyse
 • Vervolgstappen en actieplan

Loopbaanbegeleiding

 • Het transitieproces
 • Gesprekstechnieken
 • De adviesrol naar de medewerker of cliënt
 • Coaching als loopbaaninstrument
 • Coachingstechnieken
 • Intervisie
 • Vaardigheidstraining

Lesplanning

Deze training bestaat uit 3 dagen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van 2 weken. De bijeenkomsten zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Loopbaancoaching en -begeleiding gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4663 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kosten

Trainingskosten: € 1.590,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Trainingskosten: € 1.590,-
Trainingsmateriaal: € 30,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.