Opleiding DSI Integriteitsmodule Financieel Dienstverlener Banken

Betrouwbaar, eerlijk en oprecht

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

30 uur per maand

Vakgebied
Opleidingsvariant

E-learning

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

De DSI Integriteitsmodule heeft tot doel professionals die werkzaam zijn in financiële ondernemingen extra bewust te maken van de bijzondere positie die zij ten opzichte van hun cliënten innemen. De cliënt die zich tot zijn bank wendt voor een (integraal) financieel advies moet erop kunnen vertrouwen dat de bank een eerlijk en oprecht advies geeft. Deze DSI Integriteitsmodule Financieel Dienstverlener Banken is door DSI verplicht gesteld om voor een registratie als financieel dienstverlener in het DSI-register in aanmerking te komen. In dit unieke programma van NIBE-SVV leert u via e-Learning op efficiënte en praktijkgerichte wijze hoe u als professional in de financiële dienstverlening integer kunt handelen. De opleiding is daarbij gericht op het werkveld van bankmedewerkers.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor medewerkers van banken, al dan niet met cliëntcontact, die als financieel dienstverlener in het DSI-register willen worden opgenomen.

Vooropleiding

Het uitgangspunt voor deze opleiding is dat u beschikt over een MBO-werk- en -denkniveau.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld middels een overzichtelijk digitaal tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenvragen die u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Doel en opzet

Door het volgen van deze module wordt u zich bewust van het belang dat cliënten hechten aan een financieel dienstverlener die onafhankelijk, eerlijk en oprecht handelt. U leert integriteit zien als onderdeel van uw professionele verantwoordelijkheid in de financiële dienstverlening en leert bewust omgaan met gedragscodes, wet- en regelgeving op het gebied van zorgplicht en integriteit. Verder komt in dit programma aan de orde wat de taken en bevoegdheden zijn van AFM en DNB als financiële toezichthouders. Door het uitvoeren van een eenvoudige analyse, de ABC-analyse, leert u oog krijgen voor het klantbelang. U oefent met 4 integriteitsassen en 4 karikaturenduo’s om integriteitsvraagstukken beter te kunnen herkennen. Centraal staat in dit programma hoe u als professional in de financiële dienstverlening integer kunt handelen in geval van een (schijnbare) belangentegenstelling. Deze module kan volledig op basis van e-learning gevolgd worden.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. U bepaalt zelf uw studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 7 uur per week.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Belang van integriteit voor financiële dienstverlening
  • Toezicht en handhaving
  • Interne integriteit
  • Externe integriteit: zorgplicht en transparantie
  • Integriteitsvraagstukken

De module bevat tevens oefen- en toepassingscases voor de financieel dienstverlener bij een bank over de volgende thema’s:

  • Belang van de financieel dienstverlener om compliant te zijn
  • Belang van de werkgever versus het belang van de werknemer
  • Belang van de financieel dienstverlener versus het belang van de cliënt
  • Belang van de financieel dienstverlener versus het belang van de samenleving
  • Financieel belang versus de goede reputatie van de financieel dienstverlener

Examen en certificaat

De opleiding wordt afgesloten met een online schriftelijke toets. U toetst zelf uw kennisniveau, er is geen officieel examen aan deze module verbonden. De toets bevat 24 vragen. Bij een score van 80% of meer is uw kennisniveau voldoende. U ontvangt dan het certificaat ter afronding van de module. U kunt de toets onbeperkt opstarten.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in de e-learningvariant. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten.

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Hieronder ziet u de opleiding die start in 2018. Nu starten? Klik dan op Start in 2017.

Start in 2017
Close

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Iedere jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma van een opleiding kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knoppen aangeven of u de opleidingsvariant in 2017 of in 2018 wilt bekijken.

DSI Integriteitsmodule Financieel Dienstverlener Banken

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 E-learning N.v.t. E-learning

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 750 61 55 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

E-Learning € 250,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 250,-

Kostenspecificatie

E-learning: € 250,-
Optioneel: print syllabus € 49,-

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.