Opleiding DSI Integriteitsmodule Effectenspecialist

Dé toegang tot het DSI-register

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

40 uur per maand

Vakgebied
Opleidingsvariant

E-learning

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

De DSI Integriteitsmodule heeft tot doel professionals die werkzaam zijn in de wereld van beleggingen extra bewust te maken van de bijzondere positie die zij ten opzichte van hun cliënten innemen. De cliënt vertrouwt er - terecht - op dat zijn financiële beleggingen op een eerlijke en oprechte wijze door een onafhankelijk deskundige worden afgehandeld. Deze DSI Integriteitsmodule Effectenspecialist is door DSI verplicht gesteld, wanneer u voor een registratie als beleggingsadviseur in het DSI-register in aanmerking wilt komen. In dit unieke programma van NIBE-SVV leert u via e-Learning op efficiënte en praktijkgerichte wijze over wetgeving, regelgeving en integriteitsvraagstukken van de effectenbranche.

Doelgroep

Deze module is speciaal ontwikkeld voor iedereen die als beleggingsadviseur in het DSI-register wil worden opgenomen, zoals: effectenhandelaren, beleggingsadviseurs, beleggingsanalisten, vermogensbeheerders, (aankomend) medewerkers juridische zaken van effectenkredietinstellingen en compliance officers.

Vooropleiding

Het uitgangspunt voor deze opleiding is dat u beschikt over een HBO-werk- en -denkniveau en dat u enige kennis van en inzicht in de effectenbranche heeft.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk digitaal tekstboek.

Doel en opzet

Door het volgen van deze module wordt u zich bewust van het belang dat cliënten hechten aan een effectenspecialist die onafhankelijk, eerlijk en oprecht handelt. U krijgt basiskennis over de doelstellingen en uitvoering van de belangrijkste wet- en regelgeving in de effectenbranche. Centraal staan het invullen van integriteit als professionele verantwoordelijkheid en omgaan met ethische en integriteitsdilemma’s in uw dagelijkse praktijk. Deze module kan volledig op basis van zelfstudie gevolgd worden.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. U bepaalt zelf uw studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekent dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Ethiek als professionele vaardigheid en verantwoordelijkheid

 • Integriteit en regels en codes
 • Gevolgen van overtreding van wet- en regelgeving

Wet en regelgeving effectenspecialist

 • Toezichtsmodel en taken en bevoegdheden van de financiële toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank
 • Doel en systematiek van de Wet op het financieel toezicht (Wft)
 • Doel en systematiek van de Wwft
 • NYSE-Euronext Amsterdam
 • Structuur en taken van NYSE-Euronext Amsterdam
 • Verhouding NYSE-Euronext Amsterdam en toegelaten instellingen en AFM
 • Belangrijkste handelsreglementen van NYSE-Euronext Amsterdam
 • Gedragsregels van NYSE-Euronext Amsterdam en AFM

Compliance

 • Afbakening van het taakgebied compliance
 • Taken en bevoegdheden van de compliance officer
 • Complianceregelingen: Chinese Walls, Regeling koersgevoelige informatie, Richtlijn insiderregeling en Reglement gebruik voor wetenschap

DSI

 • Doelgroepen, doelstelling en structuur van DSI
 • DSI-commissies en gedragscode

Ethiek en integriteit in de praktijk

 • Belangrijkste basiswaarden in het effectenverkeer
 • Integriteitsvraagstukken: praktijkvoorbeelden en strategieën
 • Richtlijnen op basis van uitspraken van de Klachtencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid)

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen dat wordt afgenomen in een toetscentrum. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘DSI Integriteitsmodule Effectenspecialist’ van NIBE-SVV. Dit waardevolle diploma heeft u nodig voor registratie in het DSI-register.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in de e-learningvariant. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten. Het digitale examen zit bij de opleiding inbegrepen. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een eigen examendatum.

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Ieder jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Hieronder ziet u de opleiding die start in 2018. Nu starten? Klik dan op Start in 2017.

Start in 2017
Close

Wilt u in 2017 of in 2018 starten met deze opleiding?

Iedere jaar actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma van een opleiding kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knoppen aangeven of u de opleidingsvariant in 2017 of in 2018 wilt bekijken.

DSI Integriteitsmodule Effectenspecialist (e-learning inclusief examenrecht )

Startmaand Variant Dag Locatie
Januari 2018 E-learning N.v.t. E-learning

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4676 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

E-Learning € 190,-
Examenkosten € 136,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 326,-

Kostenspecificatie

E-learning: € 190,-
Examenkosten: € 136,-
Optioneel: print syllabus € 49,-

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.