Inleiding Levensverzekeringen

Oriënteer je op levensverzekeringen

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Zaterdag

Duur

2 maanden

Eerstvolgende startdatum

09-10-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Tijdens deze opleiding Inleiding Levensverzekeringen ga je aan de slag met acceptatie, mutatie en expiratie van levensverzekeringen en aanverwante verzekeringsvormen. Zo worden de verschillende stappen in de levenscyclus van de verzekering behandeld. Daarbij komen onder andere belastingen, hypotheken en successierecht aan de orde. Kortom: deze opleiding biedt uitstekende kennis en vaardigheden voor mensen die in hun werk te maken hebben of krijgen met levensverzekeringen. Daarnaast biedt de opleiding je een opstap naar bijvoorbeeld de opleidingen Assurantie A: Leven of Branche Leven.

Jouw loopbaan

Deze opleiding is ontwikkeld voor back- en midofficemedewerkers van verzekeraars en banken die kennis willen hebben van het begrippenkader en de systematiek van levensverzekeringen.

Wil je je na het volgen van deze opleiding verder ontwikkelen op het gebied van levensverzekeringen? Dan is de opleiding Branchediploma Leven of de opleiding Assurantie A: Leven mogelijk iets voor jou.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding Inleiding Levensverzekeringen krijg je een goed overzicht van verschillende vormen van levensverzekeringen en de daarmee samenhangende wet- en regelgeving. Je gaat aan de slag met onderwerpen als premie- en koopsomgrondslag, rente- en beleggingsverzekeringen en je verdiept je in de juridische en fiscale aspecten van kapitaalverzekeringen. Hierbij wordt er ook ingegaan op acceptatie, mutatie en expiratie van levensverzekeringen. Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen speciale vooropleiding vereist.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 2 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 9 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.