Inleiding Customer Due Diligence (CDD)

Wwft voor iedereen met klantcontact

Studiebelasting

4

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag en E-learning

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Februari 2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wat is een ongebruikelijke transactie? Hoe herken je witwassen? Welke vorm van cliëntenonderzoek pas je wanneer toe en waar en hoe moet je verdenkingen melden? In de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) krijg je inzicht in de aangescherpte Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Als financieel dienstverlener met klantcontact heb je een belangrijke en signalerende rol en kun je zelf een bijdrage leveren aan de bestrijding van witwassen en financiering van terrorisme. Aan het einde van de training weet je de Wwft met vertrouwen in de praktijk na te leven.

Officieel erkend

De vereniging van Nederlandse trustkantoren, Holland Quaestor (HQ), heeft de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) geaccrediteerd. HQ kent 6 PE-punten toe na het ontvangen van het bewijs van deelname. De PE-punten gelden in het kader van de permanente educatieverplichting van de Certified Compliance Officer aangesloten bij HQ.

Jouw loopbaan

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen in de financiële sector (banken, verzekeraars, intermediairs) die klantcontact heeft en die bekend moet zijn met de bepalingen van de Wwft. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als callcentermedewerker, zakelijke accountmanager, accountant, kredietanalist, advocaat, accountmanager, medewerker belastingdienst of medewerker beursorderlijn.

Ook onze nieuwe training DAC6, Regels voor het Melden van Grensoverschrijdende Transacties is waarschijnlijk interessant voor jou. Er is geen verplichte volgorde waarin je de trainingen Inleiding Customer Due Diligence (CDD) en DAC6 moet volgen.

Wil je deze training volgen in het kader omscholing? En heb je op dit moment geen betaald werk? Kijk dan vooral op onze omscholingspagina. Er is veel vraag naar CDD/KYC-analisten die cliëntenonderzoek kunnen uitvoeren. In deze functie vervul je dus een onmisbare rol binnen de organisatie. Kortom, er liggen mooie carrièrekansen op het gebied van risicobeheersing (compliance) en het tegengaan van witwassen en fraude.

Doel en opzet

Het doel van de training Inleiding Customer Due Diligence (CDD) is inzicht krijgen in de aangescherpte Wwft en je leert waar de wet op is gebaseerd. Maar wat betekent dat allemaal voor jou in de praktijk? Je leert verdachte situaties herkennen, werken met verschillende vraagstellingstechnieken en met welke kernverplichtingen uit de Wwft je te maken hebt. Tijdens de training maken wij gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat je tijdens de training leert, kun je meteen in je werk toepassen.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De training kan volledig in eigen tempo worden doorlopen. Samen met het maken van de oefenvragen en de toets in de online leeromgeving betekent dit een studiebelasting van 4 à 5 uur. De optionele klassikale begeleiding bestaat uit 1 bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je online bijeenkomsten in groepsverband, onder begeleiding van je docent.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.