HBO Financial Services Management

Fase 1 van NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Financial Services Management (FSM)

Studiebelasting

7

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

HBO Programma

Erkenning

Opleidingsvariant

Avond, Dag en Zaterdag

Duur

18 maanden

Eerstvolgende startdatum

01-03-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit HBO-programma biedt de beste basis voor een brede en praktijkgerichte ontwikkeling voor medewerkers in de financiële dienstverlening. Je gaat in het gevarieerde programma aan de slag met een boeiende combinatie van financiële, bedrijfskundige en verzekeringskundige onderwerpen. Dat maakt je tot een financieel dienstverlener met een brede blik, die zowel over vakinhoudelijke expertise als commerciële vaardigheden beschikt en zicht heeft op de eigen organisatiedoelstellingen. Door deze competenties ben je ongetwijfeld succesvol in welke rol dan ook in de financiële dienstverlening. Het programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. Door de unieke samenwerking met NIBE-SVV ben je gegarandeerd van de expertise en actualiteit op het gebied van de Wet op het financieel toezicht. De modules uit dit programma zitten ook in de HBO Bacheloropleiding Financial Services Management, waardoor je makkelijk kunt doorstromen naar de volledige Bachelor als je dit programma hebt afgerond.

Propedeuse HBO Bachelor

De HBO Financial Services Management maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Financial Services Management van onze businesspartner NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit programma HBO Financial Services Management meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Toelichting HBO voor meer informatie.

Doelgroep

Je wilt je graag breed ontwikkelen in je financieel dienstverlenende functie. Je werkt bijvoorbeeld bij een bank, verzekeraar of financieel adviesbureau. Het programma is ook zeer geschikt als je een functie bij een dergelijke organisatie ambieert.

Doel en opzet

Het programma bevat essentiële thema’s uit het vakgebied financieel management. Je wordt begeleid door uiterst ervaren en zeer deskundige docenten, die zelf in de praktijk actief zijn. Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en opdrachten, waarin de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens het programma heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Financial Services Management van onze businesspartner NCOI, ben je verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 18 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.