Gevolmachtigd Agent

Praktijkgerichte opleiding voor het volmachtbedrijf

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

3 maanden

Eerstvolgende startdatum

28-10-2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Na het volgen van deze praktische opleiding van NIBE-SVV ben je volledig toegerust om als gevolmachtigd agent te functioneren. Hiervoor verdiep je je onder meer in de wet- en regelgeving. Daardoor weet je precies waar je aan moet voldoen om als gevolmachtigd agent op te treden namens een verzekeraar. Je leert wat het verschil is tussen bevoegdheden van verzekeraars en gevolmachtigd agenten en je ontwikkelt je tot professioneel dienstverlener. Uiteraard ontwikkel je ook alle vaardigheden die je nodig hebt in je functie van gevolmachtigd agent. Deze opleiding biedt je op een praktijkgerichte wijze vakkennis aan op het gebied van bedrijfsvoering, interne controle en administratieve organisatie. De begrippen worden hierbij in de juiste context behandeld en geplaatst, waardoor je ze ook daadwerkelijk leert toepassen.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich op iedereen die kennis wil of moet hebben van het volmachtbedrijf. Bedrijfsvoering, interne controle en administratieve organisatie zijn de pijlers van de opleiding Gevolmachtigd Agent.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat je kennis, vaardigheden en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij je rol als gevolmachtigd agent. De stof behandelt alle kennisaspecten van het volmachtbedrijf en de kenmerken rond wet- en regelgeving die van toepassing zijn op het volmachtbedrijf. Hierbij is met name de toezichtwetgeving in het kader van financiële dienstverlening van belang. Nauwkeurige documentatie van je werkzaamheden is daarom ook noodzakelijk. In deze opleiding wordt onder meer stilgestaan bij de manier waarop je acceptatie- en schadebehandelingsprocessen kunt inrichten. Het studiemateriaal geeft je handvatten door opdrachten en vragen die raken aan de praktijk van de volmacht. Je kunt deze opleiding klassikaal volgen of als zelfstudieprogramma op basis van e-learning.

Vooropleiding

Uitgangspunt van de opleiding is een MBO-werk- en -denkniveau. De leergang bouwt voort op algemene kennis van de financiële dienstverlening zoals aangeboden in de Wft.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 3 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. Je test je kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat je ter beschikking krijgt in je online leeromgeving.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Klassikaal of e-learning

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op locatie. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Bij aanmelding kun je je voorkeurslocatie opgeven. Wil je liever je eigen lestempo bepalen? Kies dan voor de lesvariant e-learning. Je studeert in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand, onder online begeleiding van een docent waar je met al je vragen terecht kunt.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.