Executive Master Leiderschap bij Financiële Ondernemingen in Transitie

Inspirerend leiderschap tijdens transities

Studiebelasting

12

Vakgebied

HBO en Master

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

Dag

Duur

7 maanden

Eerstvolgende startdatum

17-05-2022
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Financiële ondernemingen hebben te maken met veel veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in risico’s, concurrentiepositie, verduurzaming, circulaire economie, digitalisering en toezichtwetgeving. Dit vraagt in veel gevallen om aanpassingen in de organisatie. Maar hoe leid je je organisatie door een transitie heen? Over welke kwaliteiten moet je dan als leider beschikken om alle partners in de keten mee te nemen in een dergelijke transitie? Hoe ga je om met tegengestelde belangen? En wat doe je bij interne weerstand? Dit en meer leer je in dit unieke Executive Masterprogramma.

Executive Masterprogramma

Dit Executive Masterprogramma is opgebouwd uit een unieke combinatie van trainingen op Masterniveau, waarmee je je persoonlijke vaardigheden naar een hoger niveau tilt. Goede interpersoonlijke vaardigheden zorgen tenslotte vaak voor een effectievere samenwerking en leveren daarmee een positieve bijdrage aan de doelstellingen.

Zoals je gewend bent van NIBE-SVV, worden de bijeenkomsten verzorgd door docenten met ruime ervaring in de praktijk. Zij helpen je met advies en voorbeelden om je verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak.

Doelgroep

Deze Executive Master is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze professional die sturing wil leren geven aan transitie binnen de eigen financiële onderneming. Je hebt HBO- of WO-werk- en -denkniveau en beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een leidinggevende functie als bijvoorbeeld manager, teamleider of HR-professional. Je bent in staat je eigen gedrag en houding te analyseren. Ook kun je onderliggende overtuigingen bij jezelf en anderen achterhalen en hierop reflecteren.

Doel en opzet

In 4 trainingen ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om effectief leiding te geven aan transities. Jij, je kwaliteiten en je werkomgeving staan daarbij centraal. Zo ontdek je waar je krachten liggen en op welke manier je leiding wilt geven aan uiteenlopende situaties. Denk daarbij aan het omgaan met tegenstrijdige belangen, het bespreekbaar maken van ethische kwesties en het omgaan met groepsbelangen. Na afloop van deze Executive Master Leiderschap bij Financiële Ondernemingen in Transitie heb je persoonlijke vaardigheden en kennis ontwikkeld waar je nog lang van kunt profiteren.

Vooropleiding

Je hebt minimaal HBO-werk- en -denkniveau. Daarnaast gaan we ervan uit dat je een relevante vooropleiding en werkervaring hebt.

Studiebelasting en duur

De training duurt 7 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt onze klassikale lessen ook volgen via virtual classroom. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Met virtual classroom krijg je online en op vaste tijden les van je docent. Je volgt de lessen online samen met andere studenten, net zoals je dat op locatie zou doen. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan via de locatie Virtual classroom.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze opleidingsgids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.