Effectenhandelaar

De voorbereiding op het geaccrediteerde examen DSI Effectenhandelaar

Studiebelasting

5

Vakgebied

Beleggen/DSI

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 865,00

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

September 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je aan de slag als effectenhandelaar? Dan vormt de opleiding Effectenhandelaar een goede basis. Je leert over de werking van de effectenhandel en de factoren die van invloed zijn op de koers van effecten. De opleiding bereidt je op praktijkgerichte wijze voor op je baan als effectenhandelaar. Na afloop van deze opleiding kun je dan ook aan de slag voor financiële organisaties of individuele cliënten en kun je de gewenste diensten uitvoeren binnen de kaders van de wet- en regelgeving.

Jouw loopbaan

De opleiding is bedoeld voor effectenhandelaren die orders uitvoeren van effecten, opties en futures en/of deze effecten, opties en futures verhandelen voor rekening en risico van een financiële organisatie.

De opleiding Effectenhandelaar bereidt je voor op het officiële en geaccrediteerde examen DSI Effectenhandelaar van NIBE-SVV. Het voltooien van deze opleiding en behalen van het examen is een van de toelatings- en opleidingsvereisten om als gecertificeerde DSI Effectenhandelaar in het DSI-register te worden opgenomen.

Als effectenhandelaar is het van belang dat je steeds op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Met het jaarlijkse programma Effectenhandelaar Permanent Vakbekwaam (PV) toon je aan dat je je kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Dit Permanent Vakbekwaam programma is door DSI geaccrediteerd. Voor DSI-gecertificeerden is deelname aan dit jaarlijkse PV-programma verplicht om je registratie te behouden.

Doel en opzet

De opleiding maakt je bekend met de economische achtergronden die van invloed zijn op de effectenhandel. De opleiding wordt verzorgd door praktijkdocenten die jou vertrouwd maken met de nuances van het vakjargon. Belangrijke onderwerpen zijn macro-economische aspecten, producten (aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en derivaten) en procedures, de werking van de cash- en derivatenmarkten en prijsvorming, wet- en regelgeving en toezicht en administratieve afwikkeling (clearing & settlement).

De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt je uitstekend voor op het officiële examen DSI Effectenhandelaar. Via een moderne online leeromgeving kun je vragen stellen over opdrachten en oefeningen aan je docent of medestudenten.

Vooropleiding

Je beschikt over een HBO-werk- en -denkniveau.

Studiebelasting en duur

De opleiding wordt gegeven via e-learning. Je bepaalt zelf je studietempo. Gemiddeld duurt de opleiding 6 maanden. Het doornemen van de leerstof en het maken van diverse opdrachten betekenen dan een studiebelasting van ongeveer 5 uur per week.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Optionele syllabus

Bij een e-learningvariant ontvang je een digitale syllabus. Een papieren versie van de syllabus kun je optioneel bijbestellen in het inschrijfproces.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00 tot 16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

De Wft-PE periode loopt tot 1 april 2022!

Als financieel adviseur moet je je beroepskwalificatie(s) onderhouden. Zorg dat je aan deze eis voldoet met de Wft-PE examens en opleidingen van NIBE-SVV.