Opleiding DSI Financieel Adviseur

Deskundig, integer, vertrouwd


Niveau

Vakopleidingen

Vakgebied Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

Algemeen

Financieel adviseurs die in het DSI-register Financieel adviseur willen worden opgenomen, dienen naast onder andere de opleiding DSI Integriteitsmodule en een vaardigheidstoets te halen, ook de opleiding Wft Vermogen te volgen. Daarom biedt NIBE-SVV deze opleiding aan, waarbij u aan de slag gaat met de theorie van Wft Vermogen. De docenten komen rechtstreeks uit de praktijk en zullen door middel van casuïstiek de theorie laten leven. Door deze praktijkgerichte opzet zult u alles wat u leert herkennen en direct kunnen gebruiken in uw werk als financieel professional.

Doelgroep

Dit programma is bedoeld voor financieel adviseurs die een DSI-registratie willen behalen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u actuele kennis en professioneel gedrag ontwikkelt, passend bij uw rol als financieel adviseur. Tijdens deze opleiding gaat u aan de slag met een kennisdeel. In het kennisdeel behandelt u de theorie van Wft Vermogen. Dit is voor een registratie in het DSI-register voor financieel adviseurs een vereiste. Tijdens dit kennisdeel gaat u aan de slag met onderwerpen van Wft Vermogen als professioneel en integer gedrag, loon- en inkomstenbelasting, beleggen en beleggingsportefeuilles, lijfrente- en kapitaalverzekeringen en DGA en pensioenvoorzieningen. De opleiding is praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereidt u uitstekend voor op de officiële examens. De theorie wordt in deze opleiding behandeld door middel van een overzichtelijk tekstboek. U test uw kennis en begrip van deze theorie met oefenmateriaal dat u ter beschikking krijgt in uw online leeromgeving.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is een HBO-werk- en -denkniveau vereist. Zie 
www.dsi.nl voor meer informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 100 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Professioneel en integer gedrag: belang en eisen
 • Levensloop en toekomstvoorzieningen
 • Sociale zekerheid
 • Werknemerspensioen: vormen, systemen, wetgeving, risico’s
 • Lijfrente- en kapitaalverzekeringen
 • Bankspaarproducten
 • Loon- en inkomstenbelasting
 • Erf- en vennootschapsbelasting
 • Beleggen en beleggingsportefeuilles
 • Risico en rendement bij beleggen
 • Beleggingsfondsen en beleggingscategorieën
 • Oudedagsvoorzieningen voor IB-ondernemers
 • DGA en pensioenvoorzieningen

Examen en diploma

De opleiding wordt afgesloten met het examen Wft Vermogen, welke bestaat uit een digitaal examen. Hierin worden uw kennis, begrip en de toepassing van uw kennis getoetst. Bij een voldoende resultaat ontvangt u het diploma ‘DSI Financieel Adviseur’. U heeft dit diploma nodig om opgenomen te worden in het DSI-register.

Lesplanning

Lesplanning

U kunt deze opleiding volgen in de e-learningvariant. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een examendatum.

DSI Financieel Adviseur (e-learning inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
Juli 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Augustus 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
September 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
Oktober 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
November 2017 E-learning N.v.t. E-learning
Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 E-learning N.v.t. E-learning

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4637 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kosten

E-Learning € 490,00
Examenkosten € 200,00
Totaalprijs (exclusief BTW) € 690,00

Kosten

E-learning: € 490,-
Examenkosten: € 200,-
Optioneel: print syllabus € 49,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor u een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. De 6% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Studiegids aanvragen

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

035-7 506 155

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur

Onze website maakt gebruik van cookies.