Digitale brochure aanvragen

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

ESMA Retail Vaardigheden Adviseren Maatwerk

Onderdeel van de opleiding ESMA Retail Adviseren Maatwerk

Studiebelasting

Niveau

Vakopleiding

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 81,00

Duur

1 maand

Eerstvolgende startdatum

Juli 2020
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Sinds januari 2018 gelden voor beleggingsadviseurs de vakbekwaamheidseisen zoals vermeld in MiFID II en de ESMA-richtsnoeren. Adviseert u klanten omtrent individuele beleggingen en moet u uw vaardigheden opnieuw aantonen? Meld u dan aan voor deze opleiding. In deze opleiding toont u aan over de vaardigheden te beschikken die nodig zijn om klanten van hoogwaardig en persoonsgebonden advies te voorzien. Deze opleiding vormt 1 van de 2 onderdelen uit de opleiding ESMA Retail Adviseren Maatwerk.

Officieel erkend

De opleiding ESMA Retail Vaardigheden Adviseren Maatwerk bereidt u voor op de in samenwerking met DSI ontwikkelde ESMA-examens. Daarmee voldoet u aan de eisen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) binnen de Nederlandse uitvoering van het ESMA-beleid.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die klanten adviseert over alle beleggingsproducten. Als u bijvoorbeeld beleggingsadviseur, vermogensbeheerder of private banker bent, is deze opleiding geschikt voor u.

Vooropleiding

U hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Kennis van beleggen en beleggingsproducten wordt wel aangeraden. De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau.

Doel en opzet

Om klanten te mogen adviseren omtrent beleggingsproducten dient u sinds januari 2018 te voldoen aan de ESMA-richtsnoeren. Deze opleiding richt zich op de daarvoor benodigde vaardigheden. Zo toont u aan een goede inschatting te kunnen maken van de situatie van uw klant en op basis hiervan kunt u aandelen, obligaties, opties of een standaardproduct aanraden onder de geldende voorwaarden. De opleiding is praktijkgericht, toegankelijk en bereidt u voor op het examen.

Studiebelasting en duur

Gemiddeld duurt het programma 1 maand. Het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 2 uur per bijeenkomst.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit.

U maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de studie nodig heeft.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Helder communiceren
 • Luistervaardigheden
 • Empathisch vermogen
 • Analyseren
 • Oordeelsvorming
 • Klantgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Assertiviteit

Examen en diploma

U rondt de opleiding af met een digitaal examen. Indien u voor dit examen een voldoende haalt, ontvangt u het door DSI erkende diploma ‘ESMA Retail Vaardighedenexamen Adviseren Maatwerk ’ van NIBE-SVV. Met dit diploma voldoet u aan een van de eisen om opgenomen te worden in het DSI-register. De module van deze opleiding wordt ook samen met de kenniscomponent aangeboden in de opleiding ESMA Retail Adviseren Maatwerk.

Het diploma behoudt zijn geldigheid als u voldoet aan de eisen van Permanente Educatie (PE). Houd hiervoor onze website in de gaten.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

U kunt deze opleiding volgen in 2 zeer aantrekkelijke varianten. U kunt kiezen uit de volgende varianten:

 1. E-learning. U volgt daarbij geen klassikale bijeenkomsten.
 2. Klassikaal. Bij deze variant volgt u klassikale bijeenkomsten, ondersteund door een online leeromgeving. De opleiding omvat 1 bijeenkomst van 09.30 uur tot 16.30 uur.
Investering
Investering
Investering
Investering
Investering
ESMA Retail Vaardigheden Adviseren Maatwerk (e-learning inclusief examenrecht)
€ 206,-
ESMA Retail Vaardigheden Adviseren Maatwerk (e-learning exclusief examenrecht)
€ 81,-
ESMA Retail Vaardigheden Adviseren Maatwerk (klassikaal inclusief examenrecht)
€ 688,50

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Nieuwe inzichten opdoen?

Het vakgebied van de financieel dienstverlener is én blijft flink in beweging. Meebewegen is noodzakelijk om uw waarde voor uw klant te behouden. Onze whitepapers helpen u om uw kennis up-to-date te houden en nieuwe inzichten op te doen.