Opleiding Opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen (LCFB)

Gestructureerd en samenhangend onderzoeksmodel voor de bestrijding van fraude

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Fraude is een breed begrip dat zich in vele gedaanten manifesteert. Alle verschijningsvormen hebben gemeen dat het om bedrog gaat. In dit kader zijn faillissementsfraude, investeringsfraude, marktmisbruik, verzekeringsfraude en identiteitsfraude zaken die voortdurende aandacht vragen van ondernemingen in de financiële dienstverlening. In deze kwalitatieve opleiding van NIBE-SVV leert u alle aspecten kennen die bij de uitoefening van de functie van coördinator fraudebeheersing verzekeringen een rol spelen. Het hooggewaardeerde diploma van deze opleiding kunt u gebruiken voor inschrijving in het Register Coördinator Fraudebeheersing, dat wordt bijgehouden door het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Officieel erkend

Het diploma van deze leergang is een van de vereisten voor inschrijving in het Register Coördinator Fraudebeheersing, dat wordt bijgehouden door het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Doelgroep

Deze opleiding is in het bijzonder ontwikkeld om fraudecoördinatoren en fraudecontactpersonen bij een verzekeringsmaatschappij, intermediair, volmacht of andere financiële instelling handvatten aan te reiken om de effectiviteit van hun activiteiten te vergroten.

Doel en opzet

De opleiding bereidt u voor op het tijdig herkennen en effectief bestrijden van de vele gedaanten waarin fraude zich kan manifesteren. De leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen bestaat uit 5 hoofdonderwerpen en is een combinatie van zelfstudie en lesdagen. De 5 onderwerpen vormen een samenhangend geheel, waarin u op efficiënte wijze vertrouwd raakt met een systematische en geïntegreerde aanpak.

Vooropleiding

Voor deze uitdagende en veelzijdige leergang zijn MBO-werk- en -denkniveau en enige jaren praktijkervaring in de verzekeringsbranche noodzakelijk.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 260 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. NIBE-SVV maakt gebruik van actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving.

Studieprogramma

Studieprogramma

De leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen is een combinatie van zelfstudie en klassikale bijeenkomsten verspreid over de hele leergang.

De 5 onderwerpen uit deze leergang zijn:

 • Wet- en regelgeving
 • Onderzoeksindicatoren
 • Onderzoek
 • Afhandeling onderzoek
 • Interne incidenten

In de verschillende modules komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Relevante wet- en regelgeving
 • Omgaan met onderzoeksindicatoren
 • Doorlopen van de fases in het onderzoek
 • Uitvoeren van een bureauonderzoek
 • Aansturen van een toedrachtonderzoeker
 • Aanleggen van een dossier dat gebruikt kan worden in een civiele procedure en/of in een strafprocedure
 • Omgaan met de relevante gedragscodes
 • Herkennen en onderzoeken van interne fraude

Examen en diploma

U sluit de modules Onderzoek en Interne incidenten af met een schriftelijk examen. De module Wet- en regelgeving sluit u af met een digitaal examen. De gehele leergang wordt afgesloten met een schriftelijk en mondeling examen. Indien u alle onderdelen met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen’ van ­NIBE-SVV.

Lesplanning

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

 
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 3.670,-
Examenkosten: € 1.050,-
Diner: € 25,50
Overnachting: € 100,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kosten

Cursusgeld: € 3.670,-
Examenkosten: € 1.050,-
Diner: € 25,50
Overnachting: € 100,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur.
WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.