Opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Wet- en Regelgeving

Module uit de leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Deze module neemt u mee in de wet- en regelgeving met betrekking tot fraude bij verzekeraars. U verdiept zich in risicofactoren en weet wanneer er sprake is van meldingsplicht. Door het bespreken van de wettelijke kaders waarbinnen gehandeld kan worden, wordt duidelijk wat u kunt en moet doen als u geconfronteerd wordt met fraude. U kunt hiermee erger voorkomen. Om deze reden is de module ook van grote meerwaarde voor het bedrijf waar u werkt. De praktijkgerichte aanpak van de ervaren topdocenten, gecombineerd met de moderne online leeromgeving, maakt deze module zeer aantrekkelijk. Deze module van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 kennismodules uit de leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen van NIBE-SVV.

Officieel erkend

Het diploma van de gehele leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen is een van de vereisten voor inschrijving in het Register ­Coördinator Fraudebeheersing, dat wordt bij­gehouden door het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Doelgroep

Deze module is ontwikkeld voor (nieuwe) fraude­coördinatoren en fraudecontactpersonen bij verzekeraars, intermediairs of andere finan­ciële instellingen.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk en -denkniveau. Daarnaast gaan we ervan uit dat u beschikt over ervaring in de verzekeringsbranche.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effecten­bedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leer­omgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de module nodig heeft.

Doel en opzet

Het doel van deze module is dat u de wettelijke kaders leert kennen waarbinnen u kunt en moet handelen indien u beroepsmatig geconfronteerd wordt met fraude. Allereerst verdiept u zich in rechtsbronnen, overeenkomsten en natuurlijke en rechtspersonen. Hiermee ontwikkelt u de kennis waarmee u risico’s kunt inschatten en daardoor voorkomen. U verwerft inzicht in de rechten en plichten van zowel ­verzekeraar als klant en u raakt bekend met de consequenties die het niet nakomen van ­verplichtingen kan hebben. Hierdoor weet u processen in goede banen te leiden.

De module wordt verzorgd door zeer ervaren top­docenten die zelf actief zijn in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden u uitstekend voor op de toets. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten.

Studiebelasting en duur

Deze module beslaat 1 dag. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 40 uur.

Vrijstellingen

Deze module kunt u inbrengen in de volledige leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Rechtsbronnen
  • Verschillende soorten onderscheid van recht
  • Verbintenissen en overeenkomsten
  • Natuurlijke en rechtspersonen
  • Mededelingsplichten
  • Risicofactoren
  • Schuldgradaties
  • Meldings- en medewerkingsplichten
  • Sancties op het niet nakomen van plichten door de verzekeringnemer of uitkeringsgerechtigde
  • Juridische kwalificaties

Examen en certificaat

De module wordt afgerond met een digitaal examen. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het certificaat ‘Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Wet- en Regel­geving’ van ­NIBE-SVV.

Lesplanning

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Wet- en Regelgeving? Neem dan contact op via 035 - 7 506 155 of projectbureau@nibesvv.nl.


Kies de opleidingsvariant die bij u past en bepaal uw startmoment.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Wet- en Regelgeving gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4679 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 995,-
Examenkosten: € 250,-
Locatie - en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 995,-
Examenkosten: € 250,-
Locatie - en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van btw als u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Een diploma van NIBE-SVV
hoeft u nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren