Opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Onderzoek

Module uit leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Bent u geïnteresseerd in fraudebeheersing en wilt u leren hoe u verschillende vormen van fraude het beste kunt opsporen, dan is deze opleiding van nibe-svv een uitkomst voor u. In de module wordt stilgestaan bij diverse onderzoeksmethoden. Hierdoor leert u praktijkgericht toezicht te houden en ongewenst gedrag te signaleren. Fraude leert u opsporen en correct afwikkelen. Deze opleiding is dan ook van grote waarde voor het bedrijf. De praktijkgerichte aanpak van de ervaren topdocenten, gecombineerd met de moderne online leeromgeving, maakt deze module zeer aantrekkelijk. Deze module van NIBE-SVV vormt 1 van de 3 kennismodules uit de leergang coördinator fraudebeheersing verzekeringen van NIBE-SVV.

Officieel erkend

Het diploma van de gehele leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen is een van de vereisten voor inschrijving in het Register Coördinator Fraudebeheersing, dat wordt bijgehouden door het Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE).

Doelgroep

Deze module is ontwikkeld voor (nieuwe) fraudecoördinatoren en fraudecontactpersonen bij verzekeraars, intermediairs of andere financiële instellingen.

Vooropleiding

U heeft minimaal MBO-werk en -denkniveau. Daarnaast gaan we ervan uit dat u beschikt over ervaring in de verzekeringsbranche.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV is immers al jaren de opleider voor de financiële dienstverlening in Nederland. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de module nodig heeft.

Doel en opzet

Het doel van deze module is dat u fraude opspoort en de gevolgen ervan gecontroleerd afwikkelt. U wordt meegenomen door de verschillende stadia van onderzoek; van voorbereiding, via uitvoering, naar evaluatie. Hierbij documenteert u alles nauwkeurig en kunt u aantoonbaar binnen de kaders van de wet en de Gedragscode Verzekeraars werken. Tijdens deze module wordt ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van uw vaardigheden op het gebied van interviewen. Deze skills zullen u van pas komen in het herleiden van incidenten door het praten met betrokkenen.

Naast de klassikale bijeenkomsten kan deze opleiding ook gedeeltelijk via e-learning gevolgd worden. De opleiding wordt verzorgd door zeer ervaren topdocenten die zelf actief zijn in de praktijk. De bijeenkomsten zijn praktijkgericht, zeer toegankelijk en bereiden u uitstekend voor op de toets. Via een moderne online leeromgeving kunt u vragen over opdrachten en oefeningen stellen aan uw docent of medestudenten.

Deze module vindt plaats over 2 aaneengesloten dagen. De eerste dag heeft u ook ‘s avonds les. U kunt gebruikmaken van diner en overnachting tussen beide dagen.

Studiebelasting en duur

Deze module beslaat 2 dagen, waarvan 1 met avond erbij. Het volgen van de bijeenkomsten, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 50 uur per bijeenkomst.

Vrijstellingen

Deze module kunt u inbrengen in de volledige leergang Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Werkbeschrijving coördinator fraudebeheersing
 • Registreren gebeurtenissenadministratie, interne verwijzingsregister, incidentenregister en externe verwijzingsregister
 • Methodisch of vierfasenonderzoek
 • Onderzoeksbureau en onderzoeksopdracht
 • Oriëntatie- of informatiefase
 • Voorbereidingsfase
 • Uitvoeringsfase
 • Evaluatiefase
 • Standpuntbepaling
 • Afwikkeling incident
 • Waarnemen
 • Toezicht, gedragscodes en klachtenregelingen
 • Wettelijk toezicht
 • Gedragscode Verzekeraars
 • Klachteninstituten
 • Verbeteren bewijslast fraude
 • Onderzoeksmethoden
 • Technisch onderzoek
 • Afhandeling onderzoek en registratie
 • Interviewtechnieken

Examen en certificaat

De opleiding wordt afgerond met een schriftelijk examen. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het certificaat ‘Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Onderzoek’ van ­NIBE-SVV.

Lesplanning

Lesplanning

Wilt u zich inschrijven voor de opleiding Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Onderzoek? Neem dan contact op via 035 - 7 506 155 of projectbureau@nibesvv.nl.

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor Coördinator Fraudebeheersing Verzekeringen: Onderzoek gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door onderstaande formulier in te vullen of te bellen naar 035-7506155.

Houd mij op de hoogte

Voor vragen over deze opleiding kunt u 035 200 4673 bellen. Deze opleiding op maat maken voor uw organisatie of op uw eigen locatie laten verzorgen? Bel 035 750 61 57.

Kostenspecificatie

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 1.760,-
Examenkosten: € 250,-
Diner: € 25,50
Overnachting: € 100,-
Locatie - en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Kostenspecificatie

Trainingskosten: € 1.760,-
Examenkosten: € 250,-
Diner: € 25,50
Overnachting: € 100,-
Locatie - en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur.
WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.