Opleiding Collectieve Inkomensverzekeringen

Inzicht in alle aspecten van acceptatie en schadebehandeling

Niveau

Vakopleidingen

Studiebelasting

80 uur per maand

Opleidingsvariant

E-learning

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van uw huidige loopbaan en uw leerdoelen geven wij u graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
vraag advies aan

Algemeen

Wilt u een integraal beeld krijgen van de collectieve inkomensverzekeringen? Dan is deze opleiding bijzonder informatief voor u. U leert namelijk alles wat nodig is over de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA), de WGA-eigenrisicodragersverzekeringen en de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO). Daarnaast verdiept u zich in het proces van re-integratie, waarbij u de re-integratiemogelijkheden leert kennen. Verder ontwikkelt u ook gedegen kennis van ongevallenverzekeringen en ontwikkelt u uw vaardigheden om klanten succesvol te ondersteunen en helpen bij acceptatie en schadebehandelingen. U verwerft met deze opleiding van NIBE-SVV in korte tijd alle kennis en vaardigheden die u nodig heeft als acceptant en schadebehandelaar of (beginnend) accountmanager op de afdeling inkomensverzekeringen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor junior en medior acceptanten en schadebehandelaren op de afdeling inkomensverzekeringen collectief van verzekeringsmaatschappijen, voor (beginnende) accountmanagers en voor medewerkers van gevolmachtigden die inkomensverzekeringen accepteren of schades behandelen. Ook is de opleiding zeer geschikt voor medewerkers die het proces van acceptatie en schadebehandeling op het gebied van inkomensverzekeringen willen leren kennen.

Doel en opzet

Doel van de opleiding is dat u alle benodigde kennis en vaardigheden ontwikkelt om producten op het terrein van de collectieve inkomensverzekeringen te kunnen offreren, accepteren en beheren. Ook leert u schades op collectieve inkomensverzekeringen te behandelen en te volgen. De opleiding is zeer praktijkgericht. Voortdurend wordt, door middel van cases op het gebied van acceptatie en schadebehandeling, een koppeling gelegd met uw eigen werkomgeving. Alles wat u leert, kunt u daardoor direct toepassen in uw eigen praktijksituatie. Via onze moderne online leeromgeving kunt u vragen stellen aan onze topdocenten die door hun ruime ervaring ideale sparringpartners voor u zijn.

Vooropleiding

Uitgangspunt voor deze opleiding is dat u ten minste MBO- of HBO-niveau heeft. Verder beschikt u over basiskennis van sociale zekerheid en inkomen en heeft u basiskennis op het niveau van de opleiding Inleiding Verzekeringsbedrijf.

Voorbereiding en studiebelasting

Het volgen van de lessen, het doornemen van de leerstof en het maken van de diverse opdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 80 uur.

Studiemateriaal

NIBE-SVV is al jaren dé financiële opleider voor het bank-, verzekerings- en effectenbedrijf en de standaard in de markt. Hiermee bent u verzekerd van veruit de hoogste kwaliteit. NIBE-SVV maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die u voor de opleiding nodig heeft.

Aanvullende opmerking(en)

Wanneer u zich voor deze opleiding inschrijft, kunt u in stap 2 van het online inschrijfproces kiezen of u het bijbehorende papieren boek tegen meerprijs wilt bijbestellen.

Studieprogramma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Collectieve inkomensverzekeringen
  • De eerste twee ziektejaren
  • Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA)
  • Collectieve WIA-aanvullingsverzekeringen
  • WGA-eigenrisicodragersverzekeringen
  • Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • Re-integratie zieken en arbeidsongeschikten
  • Ongevallenverzekeringen
  • Casuïstiek en vaardigheden voor acceptatie en schadebehandeling

Examen en diploma

De opleiding wordt afgerond met een digitaal examen dat wordt afgenomen in een toetscentrum. Indien u dit examen met een voldoende afsluit, ontvangt u het diploma ‘Collectieve Inkomensverzekeringen’ van NIBE‑SVV.

Lesplanning

Lesplanning

U kunt deze opleiding volgen in de e-learningvariant. Bij deze variant volgt u geen klassikale bijeenkomsten. Het digitale examen is onderdeel van de opleiding. De examenkosten staan separaat vermeld in het kostenoverzicht. U bent vrij in het kiezen van een eigen examendatum.

Collectieve Inkomensverzekeringen (e-learning inclusief examenrecht)

Startmaand Variant Dag Locatie
December 2017 E-learning N.v.t. E-learning

 
Kostenspecificatie

Kosten

E-Learning € 295,-
Examenkosten € 150,-
Totaalprijs (exclusief BTW) € 445,-

Kosten

E-learning: € 295,-
Examenkosten: € 150,-
Optioneel: print syllabus € 49,-

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

Het arrangement bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten zijn € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangements­kosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten zijn € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- (excl. btw) per avond.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen verzorgd door NIBE-SVV kunnen wij u vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3 en 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Master­opleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 6% btw in rekening. 

Losse examens zijn vrijgesteld van u bij uw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling u de btw-vrijgestelde opleiding heeft gevolgd.

Wanneer u geen vooropleiding heeft gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Beoordelingen
Download brochureDirect inschrijven

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

035 200 4604 06 826 586 44

Een diploma van NIBE-SVV
hoef je nooit uit te leggen

Vraag onze nieuwe studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor u klaar.

Benieuwd naar ons volledige aanbod? Vraag dan snel onze nieuwe studiegids aan:
 

Heeft u vragen?

Onze opleidingsadviseurs
zijn nu telefonisch bereikbaar.

Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur, m.u.v. vrijdag tot 17.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Onze website maakt gebruik van cookies.