Digitale brochure aanvragen

  • Direct in jouw mailbox
  • Alle informatie overzichtelijk in één document
  • Eenvoudig te delen of te printen

CDD en KYC: Wwft voor Betaalinstellingen

Praktische vertaling van de Wwft-regels voor alle medewerkers bij betaalinstellingen

Studiebelasting

5

Niveau

Training

Erkenning

Opleidingsvariant

E-learning

Vanaf prijs

€ 139,00

Duur

1 dag

Eerstvolgende startdatum

Juni 2021
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In deze training CDD en KYC: Wwft voor Betaalinstellingen leggen we samen met jou een goede basis van CDD-kennis. Tijdens de training leer je de risicofactoren van witwassen en financieren van terrorisme kennen. Ook leer je hoe je een risicobeeld maakt en vastlegt van een natuurlijke persoon of rechtspersoon. In de training nemen we je mee langs de wet- en regelgeving en bestudeer je voorbeelden uit de praktijk. Met de inzichten die je opdoet, word je een echte gesprekspartner op CDD-gebied voor je collega's.

Geaccrediteerd door de VBIN

Deze training is geaccrediteerd door de Verenigde Betaal Instellingen Nederland (VBIN), de branchevereniging voor betaaldienstverleners en elektronische geldinstellingen.

Doel en opzet

Waar letten toezichthouders op? En waar kun je belangrijke informatie vinden? Deze en andere vragen komen tijdens de training aan bod. Je krijgt inzicht in nuttige en belangrijke websites en we nemen je mee in de leidraden en rapportages van de toezichthouder. Hierdoor bouw je als het ware aan je bibliotheek, die jou helpt om het CDD-vak te begrijpen. Ten slotte werken we samen aan vaardigheden om concreet CDD-werkzaamheden te kunnen verrichten. Denk daarbij aan de verslaglegging.

Volg je ook de klassikale begeleiding, dan gaan we daar dieper in op de communicatieve vaardigheden.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld aan deze training.

Studiebelasting en duur

De e-learning kan volledig in eigen tempo worden doorlopen. De gemiddelde studiebelasting is 4 tot 5 uur. Dit bestaat uit het doornemen van het studiemateriaal, het maken van de oefenvragen en de afrondende toets.

Studiemateriaal

Je maakt gebruik van de meest actuele literatuur en beschikt over een moderne online leeromgeving. Deze online leeromgeving bevat alle informatie die je voor de studie nodig hebt.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor alle medewerkers van betaaldienstverleners en elektronische geldinstellingen. Hierbij kun je denken aan medewerkers van de afdelingen sales, IT (die oplossingen ontwikkelen om KYC- of CDD-processen uit te voeren en vast te leggen), supportdesk (voor klantvragen) of de communicatieafdeling.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Begrippenkader CDD, KYC, Wwft, UBO, PEP
  • De verplichtingen van een betaalinstelling op het gebied van witwassen, financieren van terrorisme en van de Sanctiewet
  • De gestelde eisen aan een goed CDD-beleid en -onderzoek
  • Vaststellen van de uiteindelijke eigenaar van een onderneming

Certificaat

Je sluit de training af met een toets in de online leeromgeving. Rond je de toets met een voldoende beoordeling af, dan kun je het certificaat 'CDD en KYC: Wwft voor Betaalinstellingen' downloaden.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Lesvorm

De training is te volgen via e-learning. Je kunt op elk gewenst moment starten.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten e-learning variant, bij betaling in 1 termijn

E-learning
€ 139,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 139,-
Wil je een kostenoverzicht in je mailbox ontvangen?
Stuur kosten per mail

Factuurmoment klassikale opleiding: facturatie vindt plaats drie weken voor aanvang van de eerste bijeenkomst.

Locatie- en arrangementskosten*

NIBE-SVV regelt voor jou een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch ­inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,-(excl. btw) per avond.

Optioneel studieboek

Als de opleiding beschikbaar is als e-learning en je kiest hiervoor, dan ontvang je altijd een digitaal tekstboek. Een papieren studieboek kan je bijbestellen in het inschrijfproces.

Reprorechten en hand-outs*

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Vrijstellingen en btw

Wij combineren topkwaliteit met maximale flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven. Alle genoemde prijzen zijn in principe exclusief btw. De opleidingen en trainingen, verzorgd door NIBE-SVV, kunnen wij jou vrijgesteld van btw aanbieden. Dit geldt ook voor alle wettelijk erkende opleidingen op MBO-niveau 2, 3, 4, de volledige HBO Bachelor­opleidingen en de volledige Masteropleidingen. Voor de niet-wettelijk erkende opleidingen en trainingen van onze businesspartners brengen wij 21% btw in rekening.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal jij jouw opleiding of training van onze businesspartner zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.

Op de kosten voor studiemateriaal, hand-outs, syllabi, reprorechten en arrangementskosten brengen wij altijd 9% btw in rekening. De 9% btw op arrangementskosten is niet aftrekbaar.

Losse examens zijn vrijgesteld van btw indien je bij jouw inschrijving aangeeft bij welke CRKBO-geregistreerde instelling je de btw-vrijgestelde opleiding hebt gevolgd.

Wanneer je geen vooropleiding hebt gevolgd, is het examen belast met 21% btw. Dit geldt niet voor de DSI-examens, deze zijn altijd belast met 21% btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

*Deze kosten worden niet in rekening gebracht bij e-learning opleidingen.

Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen
Ervaringen

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Heb je vragen?

Onze opleidingsadviseurs zijn nu telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur. WhatsApp van 10.00-16.00 uur.

Vraag onze studiegids aan

Het complete aanbod voor ambitieuze financieel dienstverleners ligt weer voor je klaar. Benieuwd naar ons volledige aanbod?

Buiten het klaslokaal

Wist je dat we ook buiten onze opleidingen bouwen aan een krachtige financiële sector? Ook buiten het klaslokaal houden wij je op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen je vakgebied.